"Karadeniz de intikamını alacaktır"

Eski Rize Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, ''Hiç kimsenin şüphesi olmasın, Karadeniz dereleri de intikamlarını alacaktır'' dedi.

Bekaroğlu, bir programa katılmak üzere geldiği Fındıklı'da gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da yaşanan sel felaketinin ardından kullandığı ''dere yatağında derenin akmasına müsaade edilmezse, intikamı ağır olur'' cümlesinin çok doğru olduğunu söyledi.

Bugün İstanbul'daki selin konuşulduğunu, ancak Türkiye'nin her tarafında İstanbul'daki sele benzer olaylar yaşanabileceğini ifade eden Bekaroğlu, ''Nitekim yaşanıyor da. Karadeniz dereleri üzerinde yapılacak hidroelektrik santralleri (HES) de derelerin akmasına müsaade etmeyecektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, Karadeniz dereleri de intikamlarını alacaktır'' dedi.

Bekaroğlu, Karadeniz'in derelerinin Karadenizliler'e bırakılması gerektiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti: ''Bu intikam sadece İstanbul Ayamama Deresi'ne özgü değildir. Karadeniz dereleri, Fındıklı dereleri de bir gün intikam alır. HES'lerle yok edilmeye çalışılan derelerimizin bedellerini gelecek kuşaklar ödeyecek. Şimdi Sayın Başbakan'a sesleniyorum. Can almadan Karadeniz derelerinden ellerinizi çekin. HES'ler için kararlarınızı yeniden gözden geçirin. Ayrıca Karadeniz Sahil Yolu'nu da unutmamak gerekir. Sahil yolu denizden çalınarak yapıldı. HES'ler yapmak için de derelerden çalınmaya çalışılıyor.''

Editör: TE Bilişim