Kar Yağışı Devam Edecek 

Önceki akşamdan itibaren yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 4500 köy yolu kapandı. Bazı yerleşim birimlerinde telefon ve elektrikte kesintiler yaşandı. Kayseri-Ankara ve Kırşehir-Ankara ve Kayseri-Sivas karayolu ulaşıma kapandı. Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Taşucu beldesinden KKTC’ye yapılan feribot seferleri, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Uçaklar kalkamadı

Erzincan-Erzurum karayolunun 47 ile 50. kilometreleri arasındaki 4 noktaya çığ düştü. Onlarca aracın yolda kaldığı bölgede, Karayolları ekipleri, 7 saat süren çalışmayla yolu kontrollü şekilde ulaşıma açtı.

Tunceli-Pülümür yolunun 3 ayrı bölgesinde çığ meydana geldi. Erkilet Havaalanı’ndaki kar yağışı ve tipi nedeniyle THY’nin dün sabah İstanbul’dan kalkacak 08.50 uçağı ile Kayseri’den kalkacak 10.55 uçağı iptal edildi. THY’nin İstanbul-Sivas uçak seferleri karşılıklı olarak, olumsuz hava koşulları nedeniyle yapılamadı. Konya’da önceki gece 23.30 ve sabah 09.00’da İstanbul’dan kalkması gereken uçakların seferleri, İstanbul ve Konya’daki kar yağışı ve tipi nedeniyle iptal oldu.

Engellilere izin

Kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle kamu kurumlarında çalışan engellilere Gümüşhane ve Afyonkarahisar’da 2, Kayseri’de 3 gün idari izin verildi. İzmir’den 9-10 yaşlarındaki 46 kişilik izci grubunu Manisa’nın Spil Dağı’na götürmek üzere yola çıkan İhsan Aslan’ın (50) kullandığı otobüsün ön tekerleğindeki zincir, Beşpınar Köyü yakınında kırıldı. Aslan’ın haber vermesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, otobüsteki 46 çocuğu araçlarına alarak Spil Dağı’na götürdü. Sivas’tan Antalya’ya giden yolcu otobüsü 1839 rakımlı Alacabel mevkisinde buzlanma nedeniyle sabaha karşı kaydı. 55 yolcusuyla yolda mahsur kalan otobüs 7 saat sonra kurtarıldı.

Fırtına uçurdu

Karadeniz’de etkili olan fırtına nedeniyle Akçakoca sahilinde dalga boyu 4 metreye ulaştı. Hızı 70 kilometreye çıkan fırtına nedeniyle, balıkçılar zor anlar yaşadı. Zonguldak’ta 2.5-4 metre yüksekliğindeki dalgalar, mendirekleri aştı. Kuşadası ve Bodrrum’da hızı yer yer saatte 90 kilometreye ulaşan fırtına, bazı ev ve iş yerlerinin çatı kaplamalarının yerinden çıkmasına, uydu antenlerinin sökülmesine neden oldu.

Sıcaklık batıda azalacak doğuda artacak

SoĞuk ve yağışlı havanın yurdun büyük bölümünde etkisini sürdüreceğini belirten Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, yağışların bugün kuzey ve doğu bölgelerinde etkili olacağını bildirdi. Batı bölgelerinde poyraz fırtınası ile birlikte sıcaklığın 6-8 derece azalması, doğu kesimlerde ise lodosla birlikte 1-3 derece artması bekleniyor. Bugün Marmara, Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve İç Anadolu’da etkili olacak kar yağışı, Cuma gününe kadar sürecek. Cumartesi günü sadece Karadeniz’in doğusunda küçük bir bölgede kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Bugün

Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Bölgesi’nin doğusu ve Marmara’nın doğusunda kar yağışı devam edecek. Doğu Anadolu’nun tamamında ve Güneydoğu Anadolu’nun bir bölümünde ise yoğun kar yağışı görülecek. Akdeniz, Ege ve İç Anadolu’nun batısı ile Trakya’nın batısı parçalı bulutlu olacak.

Yarın

Kar yağışının Karadeniz Bölgesi’nde etkisini sürdürmesi, diğer bölgelerin ise parçalı bulutlu olması bekleniyor.

1 Şubat Cuma

Karadeniz, Ege’nin güneyi ve Akdeniz’in batısı yağışlı, diğer bölgeler parçalı bulutlu olacak. Orta Karadeniz’in küçük bir bölgesinde karla karışık yağmur etkili olacak.

2 Şubat Cumartesi

Doğu Karadeniz’de yağmur etkili olacak, Artvin bölgesine ise kar yağacak. Ege’nin güneyi ve Akdeniz’in batısında yağmur bekleniyor. Diğer bölgeler ise parçalı bulutlu.

3 Şubat Pazar

Marmara’da yağmur, Ege’nin doğusunda karla karışık yağmur bekleniyor. Diğer bölgeler ise parçalı bulutlu olacak.

Vatan

Editör: TE Bilişim