Kaptanoğlu'nun gençleri 'yat'la açılıyor!
 
Bir asra yakın süredir denizcilikle uğraşan Kaptanoğlu ailesinin genç üyeleri yatçılığa başlıyor. Gemi inşa ve deniz taşımacılığı alanındaki faaliyetleriyle tanınan Kaptanoğlu Holding'in Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Kaptanoğlu'nun kızı Şadan Kaptanoğlu, oğlu Cenk Kaptanoğlu ve yeğenleri İsmail Kaptanoğlu, Ömer Kaptanoğlu, Pınar Kaptanoğlu ile Eser Bayraktar, bir araya gelerek KPT Yatçılık'ı kurdu.

Kaptanoğlu Holding Genel Müdürü de olan Şadan Kaptanoğlu, "Denizciliğin gerek inşa, gerekse işletim anlamında katma değeri en yüksek alanlarından biri deniz turizmi ve yatçılık yatırımları. KPT Yatçılık'la bu çok önemli sektörde öncelikle ihracat amaçlı yat üretimi ve işletmeciliği yatırımlarımızı başlatarak geliştirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Şirket altıya bölündü

120 bin YTL sermayeli şirketin hisseleri 6 eşit parçaya bölündü ve başkanlığa Cenk Kaptanoğlu getirildi. Merkezi İstanbul Üsküdar'da olan KPT Yatçılık'ın amaçları arasında yat ve kotra imal etmek, kiraya vermek ve işletmek yer alıyor.

Şirket, her türlü turizm yatırımı yapabilecek, otel ve motel kurabilecek, turizm amaçlı hava ve kara taşımacılığına girebilecek. Kaptanoğlu Holding, uzun yıllardır yürüttüğü kuru yük taşımacılığının yanı sıra akaryakıt taşımacılığı da yapıyor. Şirket, Tuzla'daki Desan tersanesinde gemi de inşa ediyor.

SERKAN ARMAN/Milliyet

Editör: TE Bilişim