'Yüzerkondu' tekrar denize inecek     

MUĞLA'nın Marmaris İlçesi'nde Deniz Ticaret Odası'nın düzenlediği ‘Su Üstü ve Su altı Sporları Deniz Turizmi’ konu başlıklı toplantısına konuşmacı olarak katılan Deniz Ticaret Odaları kurucularından eski İstanbul Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu, ‘My Fantasy’ isimli gemiyle ilgili, “ Bu tekne artık her yere gidebilir. Geminin yeni şadetnamesi (denize elverişlilik sertifikası) değişti. İki güçlü motor aldı. Beş senelik surveyini yaptı. Devlet de bütün evraklarını verdi” dedi.

75'nci Yıl Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda, bugün, saat 19.30'da, Deniz Ticaret Odası ‘Su Üstü ve Su altı Sporları Deniz Turizmi’ toplantısı düzenledi. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Deniz Ticaret Odaları kurucularından eski İstanbul Milletvekili Cengiz Kaptanoğlu, 25 Temmuz günü Marmaris Albadros Marina'ya denize elverişlilik belgelerinin tamamlaması için çekilen ‘My Fantasy’ isimli gemiyle ilgili, “My Fantasy'nin bugüne kadar denizi kirletmesi gibi bir durum tespit edilmemiştir. Şu an Marmaris'te bulunan tekne Göcek'e tekrar gidecek. Benim bildiğim bu tekne artık her yere gidebilir. Geminin yeni şadetnamesi (denize elverişlilik sertifikası) değişti. İki güçlü motor aldı. Beş senelik surveyini yaptı. Devlet de bütün evraklarını verdi” dedi.

‘Denizler gemiler için var’ diyen Kaptanoğlu, “Bir gemi, bir denizin içinde duruyor diye kirletir diye bir şey yoktur. O zaman buraya gelen yolcu gemilerinden tutun da günlük tur teknelerine kadar bütün gemiler denizi kirletiyor demektir. Benim yatım da Göcek'te uzun süre duruyor. Turmepa'nın deniz temiz teknesi de gidip pisliğini alacak” dedi.

Göcek'deki olaylara değinen Kaptanoğlu, “İki ay içinde Göcek'teki teknelerden 4 bin ton atık aldık. Karaya atık servisi koyduk. Göcek bir pilot bölge oldu” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim