Costa Concordia gemisinin kayalara çarpmasında etkili olduğu iddiasıyla gündeme gelen Moldovyalı tur temsilcisi ve dansçı 25 yaşındaki Domnica Cemortan, ilk basın açıklamasında kaptan Schettino'nun başını ağrıtacak açıklamalarda bulundu.

İngiliz The Mail gazetesinde dün yayınlanan röportajında Cemortan; kaptanla gemi Giglioadası  kayalıklarına çarpmadan önce flört ettiklerini ve öpüştüklerini söyledi.

Gazete, kaptan Schettino'nun gemiyi "sevgilisini etkilemek için kayalıklara yakın seyrettirdiği ve batmasına neden olduğu" yönündeki ilk raporların doğru olabileceğini yazdı.

Cemortan; 52 yaşındaki Schettino ile ateşli bir öpüşme yaşadıklarını söyledi ancak sevgili olduklarını kabul etmedi.

25 yaşındaki Moldovyalı dansçı; "Bana femme fatale rolü giydirmeye çalışıyorlar, ama ben önüme gelenle yatan birisi değilim. Evet, Kaptan Schettino'nun çok ilgisini çektim ve o da bunu açıkça belli etti. Kabul ediyorum ona büyük bir yönelişim oldu çünkü çok iyi görünümlü ve çekiciydi" dedi.

Cemortan, gemide 3 hafta çalışmış ve sözleşmesi sona erdikten sonra da biletli yolcu olarak geminin battığı son seyahate katılmıştı. Cemortan, kazadan sonra Kaptan Schettino'nun kamarasında bulunanbavullarının, geçici bir önlem olarak oraya konulduğunu ve "gemide bir kamara ayarlandığında oraya geçeceğini" iddia etti.

"Onunla birbirimize yaklaştığımızı kabul ediyorum, ama cinsel ilişki yaşamadık" diyen Cemortan, "Ben gemide görevli olarak bulunduğum dönemde daima saygılıydı. Ama yolcu olarak katıldığımda her şey değişik oldu. Tahmin ediyorum ki muhtemelen sonuçta birlikte olacaktık, ama kaza olduğundan bunu şu anda bilemiyorum" dedi.

Cemortan'a göre 32 kişinin hayatına malolan facia, "trajik bir kaza" ve Schettino'yu "Kaptan Korkak" olarak adlandıranlar sadece "suçlayacak birisini arayanlar".

"Bana hem zeki hem de güzelsin dedi"

Domnica; The Mail gazetesinde yayınlanan röportajında kaptan Schettino'nun kendisine "hem zeki hem de güzelsin" dediğini aktardı.

Domnica Cemortan, şöyle anlattı: "Bana hem zeki hem de güzel olduğumu söyledi. Hangi kadın bu sözleri duymaktan hoşlanmaz-özellikle de gemide benden daha güzel kadılar varken? Benden hoşlandığını biliyordum ve onun dikkatini çekmek çok hoşuma gidiyordu".

Cemortan, gemide çalıştığı dönemde de kaptanın kenmdisine özel olduğunu hissettirdiğini söyledi. "Ben bir kadınım ve bunu hissederim. Benim esprilerime gülüşünden ve bana bakışından anlıyordum, ne zaman konuşsak gözleri parlıyordu" şeklinde konuşan Cemortan, "Elbette ki ben de kazadan dolayı çok üzgünüm. Belki de bir insan hatası neden oldu, belki de kaptanın bunda sorumluluğu var, bilmiyoprum. Bana göre bu olay sadece yanlış zamanda yanlış yerde bulunma olayıdır" dedi.

Babası Karadeniz'de boğulmuş

Domnica'nın hayatını karartan ilk deniz trajedisi Costa Concordia'nın batışı değil. Moldovyalı dansçı 8 yaşındayken ailece tatil için gittikleri Ukrayna'da babası Karadeniz'in sularında yüzerken boğulmuş. Bir akrabasına göre, Domnica'nın Schettino'ya duyduğu ilginin altında çocuk yaşta babasını kaybetmiş olmasının da rolü var.

8 yaşındayken babasını kaybeden Domnica'yı Moldovya'nın başkenti Chisinau'da doktor olan annesi Vera ve Ağabeyi büyütmüş. Dansçı olarak kenndisini gösteren Domnica, bu yeteneği sayesinde Romanya ve Fransa'dan öğrenci bursları kazanmış. 2006-2009 yılları arasında Fransa'da kalan Domnica sakatlanması sonrası dansçılığı bırakmış.

Domnica'nın uzun süre birlikte yaşadığı Moldovyalı sevgilisinden bir kız çocuğu var. Kız çocuğu Paris'te Ocak 2010 da doğmuş.

2010 sonunda Domnica kızıyla birlikte ana vatanına dönmüş. "Yalnız bir anneydim ve en iyisinin çalışma hayatına geri dönmek olacağına karar verdim" diyen Domnica; "Bir arkadaşım kruvaziyer gemilerinde çalışıyordu, orada eleman aradıklarını bana haber verdi. Ben de 4 dil konuşabiliyorum, bu iş için başvurdum ve beni Akdeniz'de sefer yapan Costa Magica gemisine Rus yolcular için uluslararası hostes olarak işe aldılar" açıklamasında bulunuyor.

Domnica Cemortan'ın ilk sözleşmesi Ekim 2011 ayından Aralık 2011 ayına kadar yapılmış. 6 Aralıkta ise Magica'nın ikiz gemisi Concordia'da bir iş arkadaşının yerine bakması istenmiş. Concordia'nın kaptanının onu önce zor farkettiğini söylese de, 13 Aralıkta İtalyan CHI dergisinde yayınlanan fotoğraf, ona çoktan aşık olduğunu gösteriyor.

Domnica, gemideki ikinci haftasında arkadaşlarının kaptan ile aralarındaki elektriklenmeyi farkettiklerini ve bunu söyleyerek kendisine takıldıklarını kabul ediyor ancak "kesinlikle sınırı aşmadık" diyor.

"Bir keresinde bir arkadaşımla birlikte geminin barlarından birisinde otururken bana içki ısmarlamıştı. Ama bu yolculuta onunla yalnız kaldığımız tek zaman ona rapor vermek çin kamarasına gittiğimde oldu. Bana yalnızca güzel değil aynı zamanda zeki olduğumu söyledi. Bu çok güzel bir duyguydu, ama hiçbirimiz yanlış bir şey yapmadık" şeklinde önceki seferde başından geçenleri anlatıyor Domnica Cemortan.

Ancak, bir kısım iş arkadaşları tarafından "kadınlarla yakından ilgilendiği" dile getirilen Kaptan Schettino'nun duyguğu ilgiyi fiiliyata dökmemesini beklemek inanılması zor bir davranış olurdu. Bu yüzden Domnica'nın 3 haftalık çalışma süresi dolduktan sonra bir sonraki sefere bilet alarak katılmasına bu yakınlaşmanın neden olmadığına inanmak da zor.

Şirkette resmen çok uzun süre çalışmamasına rağmen %50 indirim uygulanan biletini satın alan Domnica Cemortan; kazanın olduğu gün saat 17:00 de Civitavecchia'da gemiye binmiş.

Domnica, gemiye geri döndüğünden kaptanın haberi olmadığını söylüyor: "Gemiye geri döndüğümü bildiğini sanmıyorum çünkü seferde patronum olan eğlence müdüründen başka kimseye haber vermedim. İndirimli bilet olduğundan ancak sefere kalktıktan sonra boş kalan kamaralardan birisini bana verebileceklerdi. Bu nedenle önce amirimi aradım, o da bana Kaptanın kamarasında olduğunu söyleyerek oraya gelmemi söyledi. Oraya gittiğimde, kaptan beni gördüğünde şaşırdı. Eğlence Müdürü, kamara için beklemem gerektiğini söyleyince kaptan eşyalarımı kendi kamarasında bırakabileceğimi teklif etti.  Sonra da gemideki arkadaşlarımı görmeye gittim. Daha sonra müdürümü aradığımda bana kamara anahtarımı almak için saat 21'de restauranta gitmemi söyledi" şekşinde başından geçenleri anlatmaya devam ediyor.

Domnica, bir yolcunun iddia ettiği gibi kaptanla birlikte akşam yemeği yemiş olduğpunu önce inkar ediyor. "Bu yolcu ben olduğumu nereden anladı? Ortada uzaktan çekilmiş bir resim vardı ve herhangi bir kadın olabilirdi" diyor. Daha sonra yemekten önce kaptanın kamarasında olduğunu kabul ediyor: "Arkadaşlarımı görüp merhaba dedikten sonra üstümü değişmek için kamaraya gittiğimde kaptan oradaydı, ancak kendisi çıkarak nazikçe giyinmeme izin verdi. Ben çıkarken geri döndü ve elimi öperek harika göründüğümü söyledi" şeklinde olayları anlatıyor.

Ancak, röportajı yapan gazeteci biraz zorlayınca Cemortan kaydı durdurmasını istiyor. Biraz nazlanarak da olsa Domnica kayıt durdurulduktan sonra, kaptanın yemekten önce  kamarada elini öpmekten biraz daha ileri gittiğini kabul ediyor. Cemortan, kaptanın ona sarılarak burada ateşli bir şekilde öptüğünü ve kendisinin bunu beklemediğini söylüyor, ancak yakınlaşmanın daha ileri gitmediğinde ısrarlı.

Kaptanla akşam yemeği konusunda ise sadece Kaptan Schettino ve eğlence müdürüne tatlı ve kahve esnasında eşlik ettiğini belirtiyor. Sonrasını ise şöyle anlatıyor:

"Daha sonra kaptan, adanın güzel panoramasını izlemek üzere beni kaptan köşküne davet etti. Saat 21:30 da restauranttan çıktık. Orada sadece 10 dakika kaldım, kaptan köşkünün bir kenarındaydım. Adanın ışıklarını görebiliyordu. Adaya bu kadar yakın geçmenin normal olduğunu sanıyordum. kaptan, bir düzineye yakın zabite camlarla çerçeveli kaptan köşkünde emitler veriyordu. İtalyanca denizcilik terimleri konuşuyorlardı, bir şey anlamıyordum. Çarpma 15 saniye sonra oldu. Aniden oldu, bir gürültü duyulmadı. Biz çarpmayı hissetmedik çünkü biz öndeydik ve geminin arka kısmı çarptı. Ama alarmlar çalmaya ve kaptan kökü konsollarında sinyaller yanıp sönmeye başladı. Herkes alarm pozisyonundaydı, bağırmalar oluyordu. Kontrol altında tuttukları izlenimi veriyorlardı. Diğer hostesler farklı dillerde anonslar yapmak üzere kaptan köşküne geldiler. Tam bir acil durum vardı ama hepimiz böyle bir felaket durumu için iyi eğitim almıştık." diyen Domnica Cewmortan; kaptanın hatalı manevra yapmasında kendisinin kaptan köşkünde bulunmasını etkili olduğunu ise reddediyor.

 

 

 

Editör: TE Bilişim