Kaptan Nihat Ekşi'nin Vefat Yıldönümü

01.02.1945 Rize - İkizdere doğumlu olan Nihat Ekşi; 1965 yılında kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra Yüksek Denizcilik Okulu'na girmiş ve bu okuldan 1969 yılında mezun olmuştu.

Sinirlenip heyecanlanınca kekeleyen pepe dünya tatlısı bütün petrolofis tüpraş ditaş botaş product tankerciler rafineriler dolum tesisleri çalışanları kılavuz kaptanlar römorkörcüler palamarcılar kısaca bulunduğu sektörde çok sevilen şahsına münhasır soyadı ekşinin aksine tatlı bir insandı.

Mezun olduğu 1969 yılında sınıf arkadaşları okul yıllığında onun için şunları yazmışlardı:

"İster bedene sar, ister volta at

İstersen hiç kalkma saatlerce yat

Yalnız senden sınıfça ricamız:

Şu hamsi pilavından bizler için tat.

Sabahları üç güçlü arkadaşının çelik bilekleri onu yatağından adeta Sökerek kaldırabilirdi. Tek şikâyeti derslerinin yatakhanede yapılmamasıdır.Beykoz fabrikaları onu 46 numara ayakkabılarla teçhiz eder. Uzun ayakları üzerinde yükselen heybetli kalıbına rağmen bazen bir çocuk kadar saftır. Zeytinyağlı yemeklere ve domatese düşmandır nedense…"

Nihat Ekşi kaptan; 10 haziran 1997 de dünya denizciliğin GEBZE tankeri kaptanı iken 10 metreden koferdama düşerek vefat ederek görev şehidi oldu. Gemi Çanakkale Boğazından kılavuz kaptan ile geçti ve varış limanı olan İzmite kadar kaptansız olarak devam etti. Burada gemiye Kaptan olarak yıllar sonra kendisi de görev şehidi olacak Lütfü Berk iltihak etti.

İşte Kaptan Nihat Ekşi'nin ölümünden sonra meydana gelen ilginç rastlantılar:

  • 10 haziran 2007 tarihinde yani Nihat Ekşi kaptanın vefatının tam 10. öüm yıldönümünde ailesi erkek torun sahibi oluyor.
  • Kazadan hemen sonra askeri helikopterle naaşı gemiden alındı gemi kaptansız yoluna devam etti.
  • Gebze tankeri 10.06.97 de çanakkale boğazını güney kuzey kaptansız kılavuz kaptanlı geçti.
  • Vefat eden Nihat Ekşi kaptanın yerine atanan ve gemiyi İzmitte kaptansız teslim alan kişi; yine yıllar sonra kaza sonucu hayatını kaybedecek olan Lütfü Berk (Lütfü Baba) idi.
  • Baba Lütfü de, Nihat Ekşi kaptan da gemi üstünde 10 metreden düşerek vefat ettiler. Her ikisi de 52 yaşında vefat etti. Biri ardında 3 yetim biri 2 yetim bıraktı.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim