Ailesi endişeli 

ŞİRKETİ tarafından 8'i Türk 20 mürettebatıyla Somali açıklarında 46 gündür kaderine terk edildiği ileri sürülen Panama bandıralı `Mustafa Bey' adlı yük gemisinin, dördüncü kaptanı Ahmet Şur'un İzmir'deki ailesi, endişeli bekleyişlerini sürdürüyor. Şur'un gözüyaşlı annesi Şükriye Şur, "Bir anne için evladından uzak olmaktan başka acı birşey yok. İnsan hayatı bu kadar mı ucuz? Hayatından endişe ediyorum. Bir an önce evine dönmesini bekliyorum" derken, babası Nuri Şur ise "Devlet şefkatli elini bize de uzatsın. Oğlum sıcak yuvasına kavuşsun" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Pakistan'dan yüklediği çimentoyu Somali ile komşu olan ülkelerden Cibuti'ye götüren 144 metrelik kuru yük gemisi `M/V Mustafa Bey', iddiaya göre geminin ait olduğu Unicorn Petrol ve Kimya Sanayi Tic. A.Ş. firmasıyla liman yetkilileri arasındaki mali anlaşmazlık nedeniyle 46 gündür mahsur kaldı. Şirket yetkilileri, iddiaların doğru olmadığını, bunların Türk personelin psikolojisinin bozulmasından dolayı ortaya atıldığını ileri sürdü. Hala açıkta bekletilen geminin, dördüncü kaptanı 24 yaşındaki Ahmet Şur'un İzmir'deki ailesi, yaşananlara isyan etti. Endişeli bekleyişlerini sürdüren, gemi ve mürettebatının mahsur kaldığını üç gün önce öğrendiklerini belirten anne Şükriye Şur, "Bir anne için evladından uzak olmaktan başka acı birşey yok. İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı. Evladımın hayatından endişe ediyorum. Bir an önce evine dönmesini bekliyorum. Birileri sesimizi duyup isyanımıza hak vermeli" diyerek gözyaşı döktü.

`DEVLET SAHİP ÇIKSIN'

Resmi yetkililer dahil kimsenin kendileriyle ilgilenmediğini, ulaşmadığını, oğlunun fiziki şartlar nedeniyle çok güç durumda olduğunu dile getiren baba Nuri Şur ise "Oğlum, tehdit edildiği için sesini çıkaramıyormuş. Olay basına yansıyınca bizim de haberimiz oldu. Çok endişeliyiz. Yiyecek, içecekleri yok. Henüz kimse sahip çıkmadı. Devlet, şefkatli elini bize de uzatsın. Oğlum sıcak yuvasına kavuşsun" diye konuştu. Baba Şur, oğlunun 3.5 aydır gemide çalıştığını da sözlerine ekledi. (dha)

Editör: TE Bilişim