Faina Kaptanından İmdat Çağrısı

Kaptanhaber.Com sitesinde yer alan habere göre, 15 hafta önce 33 tank yüküyle korsanlarca kaçırılan M/V Faina gemisi kaptanı Vladimir Nikolsky gemi armatörüne "Korsanlarla konuş bu işi hallet" çağrısı yaptı.

Gemi kaptanı, armatörün doğrudan korsanlarla görüşerek esaret hayatlarına son vermesini istedi.

Hafta sonu AFP ajansı ile uydu bağlantısıyla bir röportaj veren M/V Faina kaptanı Vladimir Nikolsky geminin 25 Eylül tarihinde korsanlarca kaçırılmasından sonra İsrailli armatörün korsanların lideriyle hiç temas kurmamış olmasından yakındı.

"Sanırım geminin gerçek arnmatörü olan Vadim Alperin durumdan haberdar değil. Sanıyorum armatörün temsilcisi gerçek durumu armatörden saklıyor" Geminin kaçırıldığından bu yana ilk kez basına konuşan kaptan, bunları söyledi.

27 Eylül 2008'de kaçırılmıştı

M/V Faina Ukrayna merkezli bir firmanın işlettiği Belize bayraklı ro-ro tipi bir gemi. Gemide yük olarak 33 adet Sovyet muharebe tankı ve cephane bulunuyor.

Geminin kaçırılma esnasında kaptanı olan Vladimir Kolobkov 27 Eylül tarihinde belirlenemeyen bir nedenle hayatını kaybettiğinden görevi 2. Kaptan Vladimir Nikolsky aldı.

Geminin yükü de tartışmalara yol açtı. Kenya gemideki yükün kendisine ait olduğunu ileri sürse de pek çok kaynak silahların Güney Sudan'a gittiğinde ısrar etti.
 
Kaptan Nikolsky, aracı tayin edilmesi geminin bırakılmasıyla ilgili girişimlerin mürettebatın serbest bırakılması konusunda kararlılığın olmaması yüzünden başarısız olduğunu söyledi.

Nikolsky, "Korsanların lideri Muhammed Abdi geminin armatörüyle temas kurmaya hazır, başka kim olursa olsun temas kurmayı reddediyor" dedi.

Mürettebatın yarısı hasta, yarısı kafayı yedi

Kaptan Nikolsky, 2 Rus, 17 Ukraynalı ve bir litvanyalıdan oluşan mürettebata korsanların iyi muamele ettiğini ancak aylar süren esaretin güçlerini tükettiğini bildirdi. Nikolsky, "Mürettebat küçük bir odada hareketsiz duruyor, hiç bir fiziksel hareket yapmıyorlar. Mürettebatın yarısı zaten hasta olmuş durumda diğer yarısı da delirmek üzere" diyor.

Editör: TE Bilişim