Kaptana Yurt Dışına Çıkış Yasağı

SİRKECİ’de 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz’ın hayatını kaybettiği kazada, otomobilin denize düştüğü arabalı vapurun kaptanı Erkan Atalay İm ve iki gemi personeli taksirle bir kişinin ölümüne sebep oldukları gerekçesiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme 3 denizciyi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı ancak kaptana yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Kaptan mahkemedeki ifadesinde, “Yanaşan bir geminin çıkarttığı sesi neta (Denizcilik dilinde muntazam, düzgün, tertipli veya emniyetli anlamına gelir) sanarak hareket ettim” diyerek kendisini savundu.

Sirkeci-Harem seferini yapmak üzere hareket eden Sadabat arabalı vapurundan Mine Yılmaz’ın kullandığı otomobil denize düştü. Otomobilde bulunan Mine Yılmaz ve Ebru Güleren Yılmaz kendi çabalarıyla kurtuldu. Şaziye Güleren ve Ebru Güleren Yılmaz’ın 5 yaşındaki kızı Ece Su Yılmaz ise deniz polisi tarafından sudan çıkartıldı. Ece Su Yılmaz iskeleye çıkartıldığında hayatını kaybetmişti. Çok su yutan 61 yaşındaki Şaziye Güleren yoğun bakıma kaldırıldı.

Editör: TE Bilişim