Kaptana 80 milyon euroluk imaj davası

Giglio adası sakinleri, 32 kişinin öldüğü Costa Concordia gemisinin kaptanına "Turizmle geçinen adanın imajını kötü etkiledin" diyerek dava açtı.

İtalya'nın Giglio adası kıyılarında 2012'nin Ocak ayında karaya oturarak batan ve 32 kişiye mezar olan Costa Concordia gemisinin kaptanı Francesco Schettino'ya yeni dava: Kaptana, adanın imajını zedelediği ve sakinlerin yaşamını tehlikeye attığı gerekçesiyle Giglio sakinleri 80 milyon euroluk dava açtı.

ADADA TURİZMİ BİTİRDİ!

Dava avukatı, ada sakinlerinin kazadan bu yana yaşamlarını normal biçimde sürdüremediklerini kaydetti. Avukat "Onların karşılaştığı hasarın tazmin edilmesini istiyoruz. Giglio adası yerel konseyi, halkın acılarını tek başına dindirecek durumda değil" dedi.

Kazadan sonra adanın imajının zedelendiğini söyleyen avukat "Giglio daha önce tertemiz denizi ve sakin ortamıyla bilinirdi. Şimdi ise bütün dünyadaki şöhretini sadece Costa Concordia kazasına borçlu. Bu turizmi de olumsuz etkiliyor" diye konuştu.

II. Dünya Savaşı'ndan bu yana İtalya'nın karşılaştığı en korkunç deniz kazası olan Costa Concordia kazasında 32 kişinin yaşamını kaybetmesinden sorumlu tutulan kaptan Francesco Schettino, hapiste bulunuyor. Schettino ise kaza sırasında her zamanki gibi işine konsantre olduğunu ve elinden geleni yaptığını savunuyor.

Editör: TE Bilişim