TRT Genel Müdürlüğüne Kaptan Aday 

Kaptan Ramazan Açıkgöz, İTÜ Denizcilik Fakültesinden 1986 yılında mezun olmuş. Mezun olduktan sonra Türkiye Denizcilik işletmeleri Yolcu Gemilerinde  görev yapan Açıkgöz,  özellikle Akdeniz gemisi ile yaptığı Kuzey Ülkeleri  seferlerini unutamıyor.

Rusya’nın St. Petersburg Limanından sonra Akdeniz yolcu gemisi ile uğradığı Stockholm limanında gizli servis binasının fotoğrafını çektiği için telsiz zabiti ile birlikte İsveçliler Ramazan Açıkgöz’ü KGB ajanı zannedip tutuklamışlar. Fotoğraf makinesinden St. Petersburg resimleri de çıkan Açıkgöz’den iyice kuşkulanan İsveçliler; daha sonra Akdeniz Gemisi Kaptanı Tuncel Baktır’ın araya girmesi ile gerçeği anlamış ve 2 zabiti serbest bırakmışlar.

Denizyolları İşletmesinden 1993 yılında ayrılarak Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürlüğünde sörveyör olarak göreve başlayan Kaptan Ramazan Açıkgöz, bir yandan öğrenimine de devam etti.  İTÜ fen Bilimleri Enstitüsünde Deniz Ulaştırma Mühendisliği alanında Yüksek Lisans yapan Açıkgöz, International Maritime Transport Academy’den de Post Graduate diploması almış.

Sanatçı kişiliği de olan Kaptan Ramazan Açıkgöz Üsküdar Musiki Cemiyetinin mezunu bir  ses sanatkarı. Klasik Türk Musikisi tutkunu olan Ramazan Açıkgöz hala zaman zaman Cemiyete giderek klasik eserlerin icrasında bulunuyor.

Ramazan Açıkgöz şimdi TRT Genel Müdürlüğü için başvuran 58 kişi arasında.

Açıkgöz, sanatçı kişiliği ile de TRT Genel Müdürlüğünde başarılı icraatlara imza atacağı kanaatinde.

2005 yılından bu yana, uzayan Genel Müdürlük seçiminin sonuçlanmasını diliyoruz.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim