Kaptan olacaktı beyin tümörüne yenik düştü...

Denize açılma hayaliyle girdiği denizcilik fakültesinin 2'nci sınıfında baş ağrıları başladı. 2.5 yıl mücadele ettiği tümöre yenik düştü.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi son sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Fatih Batırer, uzak denizlere açılmayı hayal ederken, beyninde çıkan tümörle ancak 2.5 yıl mücadele edebildi. Herşeye rağmen kaptan olacağı güne ulaşabilmek için çabalayan genç adam, geride gözü yaşlı bir anne, onu çok seven arkadaşları, en önemlisi azim ve yaşama hırsıyla dolu dolu bir yaşam öyküsü bıraktı. Oğlunun hastalıkla savaşmaktan asla vazgeçmediğine dikkat çeken anne Songul Batırer, "Bize hep 'İyileşeceğim ve denizlere açılacağım' derdi. Ailemizin ilk kaptanı olacaktı" diye gözyaşı döktü.

BAŞ AĞRILARI VARDI

Fatih Batırer aslında matematik öğretmeni olmak istiyordu. Ancak ailesine daha rahat bir yaşam sağlamak için uzak yol kaptanı olmaya karar verdi. Başarılı bir öğrenci olan Batırer, İTÜ Denizcilik Fakültesi Güverte Bölümü'ne girdi. Okulda çok sevilen, bando takımında trompet çalan Batırer, okulun 100'üncü yılında mezun olup 4'üncü kaptan olarak okyanuslara açılmanın hayalini kurdu. Ancak henüz 2'nci sınıftayken birdenbire ortaya çıkan bir baş ağrısı, hayatını tümden değiştirdi. Hastalığı ilk önce sinüzit sanıldı. Daha sonra çekilen MR sonucunda beynin merkezinde bir kitle olduğu tespit edildi. Doktorlar beyin tümörüyle ilgili olarak "Kötünün kötüsü" yorumunu yaptı ve Batırer'e en fazla 1 yıl ömür biçti. Ancak Fatih Batırer hastalığına rağmen hayata küsmedi. Zorlu tedavilerin ardından okula gitti, sınavlarını geçti. Ankara'da radyoterapi görürken saçlarının dökülmesine üzüldü ama, "Artık tipim böyle. Çünkü ben hayata öyle kıl ve tüy nedeniyle küsecek biri değilim" diyerek, yaşama inatla tutundu.

KONUŞMAYI UNUTTU

Ancak hastalığının ilerlemesi yüzünden 6 aylık gemi stajına gidememesi ve okula ara vermek zorunda kalması Batırer'i derinden sarstı. Hastalığı yüzünden konuşma yetisini de giderek yitiren Batırer, geçen 29 Kasım'da akciğerlerindeki enfeksiyon yüzünden yoğun bakıma alındı. 27 gün boyunca yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Batırer, 26 Aralık'ta hayata veda etti.

'YENECEĞİM' DEMİŞTİ

Oğlunun kaptan olarak denizlere açılma hayalleri olduğunu belirten anne Songül Batırer, "Bazen bilinç kaybı oluyordu. 'Ben niye okula gitmiyorum?' diye sorması beni çok üzmüştü. Okula gidememek onu çok yıktı. Bize hep 'Sabırlı olun, bu hastalığı yeneceğim' derdi. Zemin katta oturduğumuz için, 'Anne sana balkonlu bir ev alacağım' derdi" diye konuştu.

'KAPTANLARIN EN ASİLİ'

Batırer'i mücadelesinde yalnız bırakmayan, derslerinde yardımcı olup sürekli ziyaretine giden arkadaşları, Batırer'in adına okulun 100'üncü yıl mezunları yıllığında ondan "Kaptanların en asili" diye bahsetti.

Editör: TE Bilişim