Kaptan Mustafa Can: 'Akdeniz' Hurdaya Gitmesin!

İTÜ Denizcilik Fakültesi Tuzla Kampusunda iskelede bağlı bulunan Akdeniz Gemisi'nin Kaptanlığı görevini de yürüten, öğretim üyesi Mustafa Can;  "Bu gemiyle makinasını çalıştırarak manevra yapan son Kaptan olmak istemiyorum, yıllardır hocalarımızla dile getirdiğimiz HASTANE- EĞİTİM gemisi hayalinin gerçekleşmesini istiyorum." diyor.

Kaptan Mustafa Can geminin hastane gemi yapılması konusunda projesi var. Can; Projeyi şöyle anlatıyor:

"Düşünün bir kere lütfen doktorların ve hemşirelerinin ihtiyaç halinde yerleşeceği kamaralarda takriben 300 öğrenci kalıyor, depolar ambarlar ve salonlar seyyar yataklarla donatılmış. Alarm çaldığında 30 dakikada içinde kamaralar boşaltılıyor. Kamaralara 2 saat içinde denizden kıyı emniyetinin hızlı botları ile personel (Doktorlar Hemşireler ilaç v.s.) getiriliyor bu arada gemi halatlarını teklemiş vaziyette. Alarm dan 3 saat sonra halatlar mola ve Marmara Denizi nin en uzak köşesine 6 saatte (Gelibolu 130 nm)hasta 2000 hasta kabulune hazır. İşte bu olay mucize değil , yaptığı işe göre pahalı da değil."

Mustafa Can; geminin bu güne kadarayakta kalmasını sağlayanlara teşekkürlerini ise şöyle dile getiriyor:

"Sayın Hocam Aydın Şalcı'ya dekanlığı zamanında bu gemiyi demirde çürümekten kurtardığı , Sayın Nil Güler hocamada gemide talebelerin kalmasına izin verip gemiyi ölüme terketmediği , topu topu 8 personelimede gemiyi hala yaşanılabilir kıldıkları için, gemide kalan öğretmenlerimize ve talebelerimizin gemiye gösterdikleri özen için Mezunlarımızdan Mustafa Öcal'a , Cihat Turgut'a Ümit Sezer'e , Ahmet Haznedar'a , Yaşar Canca'ya , paramız olmadığı zaman aklımıza geldikleri ve bizi hiç kırmadıkları için hepsine teker teker teşekkür ederim.


"Bu sene okuldaki son senem , okuldaki mecburi hizmetim doldu ama ne zaman istenirse, bana kazandırdıkları için kendimi hep borçlu hissettiğim okulumun emrine amade olacağım. Bu geminin tekrar çalışması için de çabam devam edecek." Diyen kaptan Mustafa Can; çağrısına kulak verilmesini istiyor.

Kaptan Mustafa Can; İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. dr. Nil Güler ile birlikte Akdeniz gemisinde.

Editör: TE Bilişim