Panama, yüklü miktarda silah bulunan Kuzey Kore bayraklı gemiye el koydu. Panama Devlet Başkanı Martinelli, geminin silah taşıdığını, Twittter hesabında paylaştığı bir fotoğrafla dünyaya duyurdu. Kaptanın intiharı da son anda önlendi.
 
Panama Devlet Başkanı Martinelli, Twitter'dan bu fotoğrafı paylaşarak, gemide silah ele geçirdiklerini belirtti. Küba'dan yola çıkan Kuzey Kore bayraklı gemi, Panama kanalındaki Manzanillo limanında uyuşturucu şüphesiyle durduruldu. Gemide uyuşturucu değil, yüklü miktarda silah çıktı. Panamalı yetkililer, silahların şeker konteynerleri içine saklandığını açıkladı. Kuzey Kore bayraklı geminin kaptanı ve 35 mürettebatının gözaltına alındığı belirtildi. Panamalı yetkililer, durdurulduktan sonra gemi kaptanının intihar girişiminde bulunduğunu ancak bunu önlediklerini açıkladı. Panama Devlet Başkanı Ricardo Martinelli de, Kuzey Kore bayraklı gemide silah bulduklarını, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaştığı bir fotoğrafla dünyaya duyurdu.
 
Martinelli, paylaştığı fotoğrafın altına, "Geminin kargo konteynerinde yeşil renkte, boru şeklinde bir madde bulundu" bilgisini yazdı.
 
'GEMİYİ BOŞALTACAĞIZ' 
 
Panama Devlet Başkanı Martinelli daha sonra televizyondaki konuşmasında, taşıdığı yükü tam olarak anlamak için gemiyi boşaltacaklarını söyledi. Martinelli, "Haber vermeden savaşta kullanılabilecek silahları Panama kanalından geçiremezsiniz" dedi.
 
Panama uyuşturucuyla mücadele savcısı Javier Carabolla da, şüphe üzerine durdurulan geminin rotasının Kuzey Kore olduğunu belirtti.
 
Dünya ticaret hacminin yüzde 5'i Panama kanalı üzerinden gerçekleşiyor.
 
YILDA 14 BİN GEMİ 
 
Panama kanalından yılda 14 bin gemi geçiyor. Bu rakam dünya ekonomisinin yüzde 5'nin Panama kanalı üzerinden gerçekleştiği anlamına geliyor. 82 kilometre uzunluğundaki kanalı 1999 yılından beri Panama işletiyor.
 
Daha önce ABD'nin kontrolünde olan kanal, Panama'nın en büyük gelir kapılarından birini oluşturuyor.
Editör: TE Bilişim