İlki 2004 yılında düzenlenen Kaptan İlhan Önerdem Kupası Yelken Yarışları'nın yedincisi 16-17 Nisan 2011 tarihleri arasında İTÜ Denizcilik Fakültesi Yelken Kulübü tarafından Tuzla'da gerçekleştirilecek. Yarış Tuzla parkurunda start alacak. 

Marintürk katkıları ile yapılacak olan yarışlara İTÜ DEFAMED Başkanı ve DEFAMED üyeleri, İTÜ DEFAV üyeleri, Marintürk yöneticileri, bazı denizcilik şirketlerinin yöneticileri, denizde çalışıp karada olan okul mezunları , üniversitelerden öğrenciler , Denizcilik Fakültesi öğretim üyeleri ve çalışanları, İstanbul ve çevre illerin sayılı kulüpleri , Deniz Kuvvetleri Gücü yarışlara katılacak olan kulüp üyeleri katılım gösterecek.

16 Nisan 2011 cumartesi günü yarışa başlanmadan önce konuk protokolü, protokol alanından gezi teknelerine alınacak. Yarışlara katılcak kulüplerin hazır olması halinde yarışlar 12:00 de başlayacak. Türkiye Yelken Federasyonu hakemleri gözetimde sürdürülecek yarışlar 17 Nisan pazar günü de aynı saatlerde devam edecek.

Yarış sınıfları Laser - 420 - 470 - Optimist - Pirat- 12 Kadem Dingi olduğu yarışın ödül töreni 17 Nisan 2011 pazar günü saat 18:00 da İTÜ Denizcilik Fakültesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirlecek.

Ayrıca gün boyu Cafe Crown, Çamlıca Gazoz, Piyale standları yarış alanında bulunacak. Çeşitli radyolar yarış süresince kesintisiz müzik yayınlayacak.

Kaptan İlhan Önerdem Kimdir?

İtü Denizcilik Fakültesi (YDO) 1975 yılında güverte bölümü mezunudur. Uzun yıllar bu okula ve camiaya katkıda bulunmuştur. Kaptan İlhan Önerdem 2003 yılında yaşamını yitirmiştir.

 

 

 

Editör: TE Bilişim