Türkiye Yelken Federasyonu kapsamında, İTÜ Denizcilik Fakültesi bünyesinde faaliyet gösteren Yelken Kulübü; Kaptan GÜVEN TUNCER Kupası Yelken Yarışları’na ev sahipliği yapacak.

Yelken kulübü tarihinden beri geleneksel olarak düzenlenen yarışlardan biri olan Kaptan GÜVEN TUNCER Kupası Yelken Yarışlarının bir yenisi 19-20 Kasım 2011 tarihleri arasında İTÜ Denizcilik Fakültesi Yelken Kulübü’nde, Tuzla ‘da düzenlenecek.

Düzenlenecek olan yarışa İTÜ DEFAMED Başkanı ve DEFAMED üyeleri, İTÜ DEFAV üyeleri, bazı denizcilik şirketlerinin yöneticileri,  okul mezunları, üniversitelerden öğrenciler, Denizcilik Fakültesi öğretim üyeleri ve çalışanları, İstanbul ve çevre illerin sayılı kulüpleri, bazı kulüp üyeleri katılım gösterecektir.

19 Kasım 2011 Cumartesi günü yarışlara katılacak kulüplerin hazır olması halinde yarışlar 12:00 de başlayacak. Türkiye Yelken Federasyonu hakemleri gözetiminde sürdürülecek yarışlar 20 Kasım Pazar günü de aynı saatlerde devam edecek.
Yarışta Laser(4.7-Radial-Standart)-Optimist-Pirat-12 Kadem Dingi sınıfları açılacak. Ödül töreni 20 Kasım 2011 tarihinde saat 18:00 de İTÜ Denizcilik Fakültesi Akdeniz Gemisi’nde düzenlenecek.
 
Kaptan Güven Tuncer Kimdir?

Kaptan Güven Tuncer  1945 yılında Sarıyer de doğdu.Yüksek Denizcilik Okulu güverte bölümünden 1970 yılında mezun oldu.Belli bir süre denizde çalıştıktan sonra 31.12.1997 yılında İTÜ Denizcilik Fakültesin de öğretim görevliliği yapmaya  başladı. Okulda göreve başladığı tarihten itibaren İTÜ Denizcilik Fakültesin de okuyan öğrencilere ilham kaynağı olan Kaptan Güven Tuncer 09.12.2006 yılında yaşamını yitirmiştir.

Editör: TE Bilişim