Yunanistan'ın Zakinthos adası açıklarında kargo gemisinin alabora olması sonucu hayatını kaybeden kaptanın eşi Behiye Erzin, eşinin İtalyan kaptan gibi gemiden kaçmayarak, 9 arkadaşını kurtarmaya çalıştıktan sonra hayatını kaybettiğini söyledi.

" Erol Şenkaya" isimli Türk kargo gemisinin 19 Mayıs gecesi denize açıldıktan 1,5 saat sonra 10 mil kadar mesafe kat ettikten sonra alabora olması sonucu hayatını kaybeden kaptan Adnan Erzin'in (47) cenazesi 6 gün sonra memleketi Adana'ya uçakla getirildi.

Erzin'in cenazesi otopsi yapılmak üzere Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Kaptan Erzin'in 6 ay önce çıktığı evinde ise eşi Behiye (42) çocukları Furkan (17) ile Berke Erzin (8) ise babalarının ölümüyle yasa boğuldu.

Behiye Erzin, eşinin 22 yaşında İstanbul'da kaptanlık okulunu bitirdiğini belirterek, "Eşim bir süre sonra polis oldu. Ancak 2 yıl polislik yaptıktan sonra denizlere sevdalı olduğu için kaptanlık mesleğine geri döndü" dedi.

Eşini en son 6 ay önce gördüğünü anlatan Erzin, şunları anlattı: "Gemi alabora olmadan saatler önce telefonla arayarak eşimle konuştum. Eşim küçük oğlu Berke ile konuşmak istedi. Bir süre onunla konuştuktan sonra ben telefonu aldım ancak benimle konuşmak istemedi. Bende neden benimle konuşmak istemiyorsun diye sorunca, 'gemi bir o tarafa bir bu tarafa yatıyor, zaten Allah izin verirse pazartesi geleceğim o zaman konuşuruz' dedi ancak gelemedi." "İtalyan Kaptan gibi benim kocam kaçmadı" Gemi alabora olduktan sonra eşinin hayatını kaybetmesinin ardından olayın nasıl olduğunu anlamak için geminin ikinci kaptanı Ahmet Özel ile konuştuğunu söyleyen Erzin şöyle devam etti: "İkinci kaptan bana kendileri uyurken geminin alabora olmaya başladığını, eşinin bu sırada bağırarak gemide bulunan 9 kişiyi uyandırdığını ve denize atlayın diye bağırdığını, kendilerinin denize atlayarak 500 metre yüzüp kurtulduklarını ancak eşinin gemide kalarak hayatını kaybettiğini anlattı. Benim eşim İtalyan kaptan gibi gemiden kaçmak yerine arkadaşlarını kurtarma pahasına canını verdi. O denizleri çok seviyordu." Kaptanın cenazesi adli tıp kurumunda otopsi yapıldıktan sonra Kabasakal Mezarlığı'nda öğle namazından sonra toprağa verildi.

Editör: TE Bilişim