Kaptan: “Akıntı Çok Kuvvetliydi”

Yunan bayraklı Kruvaziyer gemisi Sea Diamond’un Kaptanı geminin batmasının nedeni olarak bölgedeki güçlü akıntıyı gösterdi.

Santorini makamları, geminin kaptanı ve 5 zabitini, deniz güvenliği ile ilgili uluslar arası kuralları ihlal ederek geminin batmasına ve çevrenin kirlenmesine neden olmakla suçluyor.

Yunanistan’ın NET adlı televizyon kanalı dün, gemi kaptanının ağzından şu ifadelere yer verdi: “Gemi normal rotasında gidiyordu ki bir anda akıntıya kapılarak sancak tarafa doğru sürüklendiğini hissettim.”

İskeleye dönüş için komut verilmiş, ancak geminin dönmesine vakit kalmadan topuğa çarpma gerçekleşmiş.

Kaptan yaptığı açıklamada ayrıca gemi mürettebatının kendi hayatlarını riske atmayı göze alarak 20 derece yan yatmış gemide kamaralara girerek yolcuları aradığını da belirtti.

Kaptan ve zabitler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar.

Öte yandan; klas kuruluşu DNV yaptığı açıklamada Sea Diamond’un gecikmiş sörveyi bulunmadığını ve klas uyarısı bulunmadığını belirtti.
Gemi; Louis Kruvaziyer Şirketi tarafından işletilmekteydi ve kaza anında gemide 1154 yolcu ve 391 mürettebat bulunmaktaydı. Geçtiğimiz cuma sabahı Ege’nin sularına gömülen gemiden Fransız vatandaşı Baba-Kız haricindeki bütün yolcular kurtarılmıştı.

Kaynak: Fairplay
Çeviri: DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim