Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul porjesinin Marmara çıkışına yapay ada ve kruvaziyer liman projesi yapılacağını açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, projenin Marmara Denizi çıkışına önemli yatırımların yapılacağının işaretlerini verdi. Daha önceki mega projelerde uygulanan Yap-İşlet-Devret modelinin yerine devletin öz kaynakları ile inşa edilecek Kanal İstanbul projesine yapay ada, kruvaziyer limanı ve 5 adet geçiş köprüsü de eşlik edecek.

Kanal İstanbul çıkışına kruvaziyer limanı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul Projesi'nin Marmara Denizi çıkışına yapay ada ve kruvaziyer limanı yapılacağını belirterek: "Karadeniz tarafı henüz netleşmedi. Dolgu ile ileri doğru gidilebilir. Fizibilite çalışmaları henüz devam ediyor..." ifadelerini kullandı.

Panama ve Suveyş Kanalları incelendi

Kanal İstanbul projesinde oluşabilecek hataların önüne geçilmesi amacıyla dünyada hayata geçirilen benzer projeler üzerinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini de belirten Arslan: "Kanal İstanbul'a benzer projeleri inceledik, inceliyoruz. Aynı sıkıntılarla karşılaşmamak için onlardan çözüm önerileri alıyoruz. Ancak Kanal İstanbul projesi diğer projelerle bire bir benzerlikler taşımıyor..." şeklinde konuştu. Bakan Arslan, projenin güzergahıyla ilgili çalışmaların da devam ettiğini vurgulayarak: "Finansman kuruluşlarıyla da ilişkili olarak, diğer kurumların görüşünü alarak bu sorunu da kesinleştireceğiz." dedi.

Editör: TE Bilişim