Kanada'da Katliam Start Aldı

Geleneksel fok katliamı önceki gün Kanada’da başladı. Hayvan hakları derneklerine göre, bu sezon boyunca kürkü için yaklaşık 275 bin fok katledilecek. Fok avcıları, katliam üssü olan Magdalen Adası’ndan teknelerle yola çıktı.

Kanadalı yetkililer, Bağımsız Veterinerler Çalışma Grubu’nun daha acısız bir ölüm için tavsiye ettiği yöntemlere uyulacağını açıkladı. Buna göre dövülerek ya da vurularak devrilen fokun gözbebeklerine bakılarak yaşayıp yaşamadığı anlaşılacak, sonra ana arterleri kesilerek hayvanın öldüğünden emin olunacak.

HAYVANSEVERLER ÜMİTSİZ

Kısa adı IFAW olan hayvan hakları kuruluşundan Sherly Fink, "Maalesef, bu yılın da diğerlerinden farkı olacağını sanmıyorum. Hayvanların öldürülmesi ya da avın gözlemlenmesi konusunda bir iyileştirme görmüyorum" dedi. Fok avcıları, Kanada’nın Quebec eyaletine bağlı Atlantik Okyanusu’ndaki Magdalen Adası’ndaki küçük balıkçı köyü Cap-Aux-Meules’ten sabahın erken saatlerinde yola çıktı. Ancak kötü hava şartları yüzünden geniş çaplı avın henüz başlamadığı bildirildi.

Ölmeden yüzülmeyecek

Yıllardır, dünyanın hemen her yerindeki hayvanseverlerin nefretini üzerlerine çeken fok avcıları yine işbaşında. Ama bu kez biraz farklı. Buz üzerinde kürkünü yüzme işlemi ancak hayvanın öldüğünden emin olunduktan sonra başlayacak.

Hürriyet

Editör: TE Bilişim