"Kalpsiz" Aşk Festivali 11 Şubat'ta Başlıyor! 

Bu yıl altıncısı düzenlenen ‘Kalpsiz Aşk Festivali’nde, sevgilinin dilinden ‘Aşk’ı anlatan pek çok eser 11 Şubat’ta ziyaretçileriyle buluşuyor. 

Dünya’nın hayran olduğu şehir İstanbul’da Aşk’ı anlatmak için yola çıkan sanatçıların cam, heykel, fotoğraf gibi farklı disiplinlerden oluşan eserleri,  çeşitli mekanlarda izleyicileriyle buluşacak. 

Küratörlüğünü Işık Gençoğlu’nun yaptığı festival, 11 – 22 Şubat tarihleri arasında ‘Merhamet’ konulu farklı bir fotoğraf sergisine de ev sahipliği yapacak. 

Festivalin birinci günü olan 11 Şubat günü Beyoğlu Sanat Galerisi’nde ziyaretçileriyle açılacak sergi, çevresinde olan-bitene duyarsız kalmayan fotoğraf sanatçılarının eserlerinden oluşuyor. 

Kerem Sanlıman, Nihal Gündüz, Özcan Yaman, Uğur AtaçErbil Balta, Ferdi Limani, Selahattin Sevi, Ercan Arslan,Mustafa Önder, Parisa Karamnezhad, Noyan Babataşı, Yavuz Pilevneli katılımcılar arasında.

Farklı temaları ve perspektifleriyle adından söz ettiren fotoğraf sanatçısı Nihal Gündüz de sergiye, ‘Umut’ isimli tematik çalışmasıyla katılıyor. 

Sanatçının vapur iskelesinde gördüğü bir ‘an’dan esinlenerek tasarladığı sahne ile yaşam alanlarının engelsiz olması dileğini ortaya konuyor.

Empati yapıldığında sorunların çözüme daha kolay kavuşmasını ve kişiyi yaşamındaki engelinden sıyırıp özgürleştirmesine bu fotoğraf karesiyle hayat veriyor. 

Fotoğraf sanatçısı Nihal Gündüz’ün İstanbul Şehir Hatları’nın desteği ile Şehit İlker Karter vapuru kullanılarak yapılan bu çalışma engelli bir kişinin toplumsal engellerden kurtularak özgürce vapura binişini sahneleniyor. ‘Umut’un fotoğrafı kendimiz için istediğimiz şeyin başkaları içinde istenince sorunların daha kolay çözülebileceğine vurgu yapıyor. 

Çekimler, Selim Baklacı’nın tasarladığı kıyafeti giyen Göksun Çam ile gerçekleştirildi. Sanatçının ‘Umut’ isimli eserinin satışından elde edilecek gelir Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne bağışlanacak. 

Beyoğlu Sanat Galerisi’ndeki ‘Merhamet’ konulu fotoğraf sergisi 11 Şubat Salı günü saat 15.30’da açılacak, 22 Şubat’a kadar Pazar günleri hariç  09.00-19.00 saatleri arasında ziyaretçilerine açık olacak. 

Editör: TE Bilişim