İMEAK Deniz Ticaret Odası 62. Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkan Vekili Faruk Ürkmez başkanlığında gerçekleşti. Seçim öncesi son meclis toplantısı sakin bir atmosferde geçti.

DTO Meclis Başkan Vekili Faruk Ürkmez’in açılış konuşmasını yaptığı toplantıda, seçimden önceki son toplantıları olduğunu belirterek, “Kimin nereye geçeceğini seçim belirleyecek belki aramızdan bazı arkadaşlarımız ayrılacak ama ben 35 yıla aşkın hizmet süremi sanırım tamamladım. Bu 35 yıl içerisinde birlikte çalıştığımız, çalışamadığımız tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Yeni meclis üyelerini seçimden sonra tanıma fırsatımız olacak” açıklamasına yer verdi.

“Toplum olarak bir şeyleri başarmaya çalışıyoruz”

Faruk Ürkmez’in ardından konuşmasını gerçekleştiren DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan sözlerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayarak başladı. Kalkavan, “Hem burada olan hem de televizyon karşısında bizi izleyen emekçi kadınlarımızın ve annelerimizin kadınlar günü kutlu olsun. Meclisimiz bugüne denk geldi. Toplum olarak bir şeyleri başarmaya çalışıyoruz.  Şiddet konusunda defolarımız var inşallah onları da ilerleyen zamanlarda ana sorunumuz olan eğitimle azaltmaya çalışacağız. Kadınlarımızın yüceliğini, topluma katmış oldukları değerleri anlamak ve ileriye taşımak çok önemli” dedi.

Ülke olarak çok zor zamanlardan geçtik

Seçim öncesi son meclis olduğunu belirterek sözlerini sürdüren Başkan Kalkavan, “Sayın Meclis Başkanım, evet bir dönemi geride bırakıyoruz. Çok kolay bir dönem değildi bu süreçte yaşadıklarımız. Son dört buçuk senede darbe girişimi, ekonomik kriz gibi olayları yaşadık. Ne yazık ki denizcilik sektörü henüz normale dönemedi. Ülke olarak çok zor zamanlardan geçtik ancak dimdik ayaktayız. DTO’nun 36. senesinde devam ediyoruz. DTO’nun kuruluşundan beri 35 sene içerisinde öyle ya da böyle hizmet eden insanlar var, hepsine teşekkür ediyoruz. Ben yönetim kurulu adına da kendim adıma da başkanımıza teşekkür ediyorum. Yeni yönetimi ve yeni meclisi hep beraber seçeceğiz’ diyerek sözlerini noktaladı.

Editör: TE Bilişim