Kasım başından bu yana sahibi olduğu otele giremeyen İhsan Kalkavan, mahkeme kararı çıkartarak Süzer kardeşleri Pera Palas'tan çıkarttı. Ay sonundaki duruşmayı beklemeyen mahkeme, tarihi eserlerin akıbetinden endişe ettiği için çabuk karar aldı

Kemal ve Aylin Süzer'in otelin sahte belgelerle teslimini geciktirdiğini ispat eden Kalkavan, mahkeme kararı çıkartarak Kemal ve Aylin Süzer'i otelden çıkarttırdı. Hakim, oteldeki değerli tarihi eserlerin akıbetinden endişe edilmesi nedeniyle, 28 Kasım'daki duruşmayı beklemedi ve otelin Kalkavan'a teslimine karar verdi.

GÜVENLİKLE GİRDİ

Otele önce İhsan Kalkavan'ın çalışanları olan güvenlik görevlileri geldi. Mahkeme kararına daha fazla direnemeyen Kemal Süzer, dün sabah saat 05.00'te otelden ayrıldı. Otelde kalan son 30 müşteri de sabah odalarını boşalttı.

Kalkavan'ın avukatı Cüneyt Manav, 'Kemal ve Aylin Süzer geçtiğimiz hafta var olduğu iddia edilen bazı kira kontratları ile otelin boşaltılmasını durdurmuştu. Ancak bu belgelerin hukuken geçerli ve gerçek olmadığı mahkeme tarafından doğrulandı. Hakim 28 Kasım tarihindeki duruşmayı beklemeden teslimatı yaptı çünkü Pera Palas içinde çok sayıda tarihi eser var' dedi. Süzer ve Kalkavan ailesinin avukatlarının yanı sıra tarihi eserlerin sahibi olan Misbah Muhayyes Vakfı da avukatlarıyla birlikte teslimatta yer aldı.

İhsan Kalkavan ise, 'Şu an Pera Palas Oteli'nde bizim güvenlikçilerimiz var. Bundan sonra çalışmalara hız vereceğiz. Oteli tam delüks otele dönüştüreceğiz. Kemal Süzer'in kardeşlerine tavır yapması nedeniyle, biz de bundan nasibimizi aldık' dedi. Kemal Süzer ise otelden ayrılırken, 'Benim satışta imzam yok' iddiasında ısrar etti.

Kaynak:Nebahat KOÇ/Akşam

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim