ÜNLÜ ARMATÖR KAÇIRILDI MI?
Basra Körfezi'nde batık gemi çıkarma işi için Irak'a giden ünlü armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun pasaportu ile bazı kimlik belgeleri İran sınırında bulundu. Kendisinden 4 gündür haber alınamayan Sadıkoğlu'nun başı kısa bir süre önce 12 milyon dolarlık bir anlaşmazlık yüzünden Dubai Prensi ile derde girmişti.

İran-Irak sınırında kaybolan ve pasaportu bulunan ünlü armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun başı kısa bir süre önce Dubai Prensi Şeyh El Mahdum ile derde girmiş, hatta şeyh tarafından tutuklatılmıştı.

Dubai Prensi Şeyh El Mahdum'dan 10 milyon dolar alacağı olduğunu, bu paradan vazgeçmesi için kendisine baskı yapıldığını söyleyen Sadıkoğlu'nun bu olayla ilgili olarak kaçırılmış olabileceği de öne sürülüyor.

Ortadoğu'da trilyonluk işler ve dev gemi inşaatları yapan Kahraman Sadıkoğlu, eski arkadaşı Dubai Şeyhi Emir El Mahdum'la, dünyanın en büyük ve en lüks yatı "Platinum"un iç donanımı projesinde çalışırken anlaşmazlığa düştü.

Şeyh Mahdum, Sadıkoğlu'nun Casinoslot işi zamanında bitirmediğini öne sürerek 5 milyon dolar istemişti. Sadıkoğlu buna karşı çıkarak, asıl kendisinin alacaklı olduğunu söylemişti. Anlaşmazlık şeyhin Nisan 2004'te Sadıkoğlu'nu tutuklatmasıyla iyice sertleşti. Devreye giren Türk Dışişleri Bakanlığı, Kahraman Sadıkoğlu'nun 5 milyon dolar kefaletle serbest bırakılmasını sağladı.

Serbest kalan Sadıkoğlu, pasaportunu alınca Birleşik Arap Emirlikleri'ni terk etti. Ancak bir süre sonra Şeyh El Mahdum, Sadıkoğlu hakkında yeni bir tutuklama kararı çıkarttı ve Interpol'e başvurdu. Interpol de Dubai Emirliği'nin isteği doğrultusunda Sadıkoğlu hakkında "Kırmızı Bülten"le arama emri çıkardı.

Armatör Sadıkoğlu, hakkında çıkarılan kırmızı bülten yüzünden, bir ara Türkiye'ye bile güçlükle girebilmişti. Sadıkoğlu, Şeyhten 10 milyon dolar alacağı bulunduğunu belirterek, "Alacaklarım ödenmedi. banka teminat mektubum ise mahkeme kararı olmadan resmi mevkilere götürülüp tahsile gidildi. burada iyi niyet yok. projeleri, alacaklarımı ödemeden zorla tamamlatmak için bu yola başvurdular" demişti.

Ünlü armatör, Dubai'deki anlaşmazlıkla ilgili olarak karşı dava açma hazırlığında olduğunu belirterek, Habertürk Televizyonuna şunları söylemişti: "Anlaşmazlık Jebel Ali Serbest Bölgesi Genel Müdürü Sultan Bin Süleyim'in usulsüz uygulamalarından kaynaklanıyor. Süleyim, alacaklı olduğum 10 milyon dolar için dava açmamı da engellemeye çalışıyor. alacaklardan vazgeçmem için bana büyük baskı yapılıyor..."

Editör: TE Bilişim