Kadıköy Kurbağalıdere'de ıslah çalışmaları kapsamında tünelde boya yapan 3 işçi, metan gazından zehirlendi. İşçileri kurtarmaya çalışan 3 itfaiye eri de gazdan etkilendi. Durumu ağır olan bir işçi hastaneye kaldırıldı. 3 itfaiyeci ile 2 işçiye ise ambulansta müdahale edildi.

Olay, Caferağa Mahallesi Yoğurtçu Parkı Caddesi üzerindeki Kadıköy Kurbağalıdere Islah İnşaatı tünelinde saat 00.00 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgilere göre; 3 işçi boya yapmak üzere inşaat tüneline indi. Bir süre sonra işçiler metan gazından zehirlendi. İşçilerden biri kendi imkanlarıyla tünelden çıkarak çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. Vatandaşlar, tüneldeki 2 işçiyi çıkartamayınca itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine itfaiyenin yanı sıra polis ve ambulans sevk edildi. Söz konusu adrese gelen itfaiye ekipleri, işçilerden Eser Topaç (48) adlı işçiyi kısa sürede çıkarttı. Topaç’a olay yerinde hazır bekletilen ambulansta oksijen verildi. Müdahalenin ardından kendine gelen Topaç, yeniden olay yerine gelerek tünelde kalan arkadaşının kurtarılma çalışmalarını izledi. İşçileri kurtarma çalışmaları sırasında 3 itfaiye eri de metan gazından etkilendi. İtfaiyecilere de ambulans içerisinde müdahale edildi. Tünelde kalan Halil ismindeki son işçi de yaklaşık 1,5 saat sonda çıkartıldı. Ambulansa alınan işçi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayı anlatan bir görgü tanığı, aracında oturduğu sırada inşaattan gelen bir kişinin yardım istediğini aktardı. Aşağıya indiğini ifade eden vatandaş içeride biriken gaz sebebiyle yardım edemediğini ve dışarı çıktığını söyledi. Görgü tanığı genç daha sonra itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdiğini kaydetti.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor.

Cihan
Kaynak: cha