Muğla’nın Fethiye Körfezi açıklarında Suriye, Irak ve Filistin uyruklu 13 kaçağı taşıyan sürat teknesi, Sahil Güvenlik botundan yapılan ’dur’ ihtarına uymayarak uzaklaşırken, kayalıklara çarparak parçalandı. 9 kaçağın yaralandığı kaza sonrası denize düşen kadın ve çocuklar boğulmaktan son anda kurtarıldı.

Ölüdeniz Beldesi’nden hareket eden bir teknenin Türkiye’ye yasadışı yollardan giriş yapan Suriye, Irak ve Filistin uyrukluları, Yunanistan’ın Rodos Adası’na götüreceği bilgisine ulaşan Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı’na bağlı ekipler, operasyon başlattı. Fethiye Körfezi açıkları Peksimet Adası önünde beklemeye geçen TCSG 310 botundaki ekip, saat 01.00 sıralarında tekneyi tespit ederek 'dur' ihtarında bulundu. Kaçakları taşıyan 5 metrelik sürat teknesi uzaklaşınca, denizde kovlamaca başladı.

Aralarında 3 kadın ve 3 çocuğun da bulunduğu toplam 13 kaçağı taşıyan sürat teknesi, Peksimet Adası Kurtoğlu Burnu mevkiinde kayalıklara çarparak parçalandı. 9 kaçağın yaralandığı kaza sonrası, denize düşen kadın ve çocuklar boğulma tehlikesi geçirdi. Denizdekileri Sahil Güvenlik botundan suya atlayan askerler kurtardı.

KAÇAKLARDAN 2’Sİ HAMİLE

Bota alınarak Fethiye Sahil Güvenlik Sahası’na getirilen yaralılar, ambulanslarla Fethiye’deki hastanelere götürüldü. Tedaviye alınan yaralılardan Suriye uyruklu 27 yaşındaki Nirma Yakup’un 4, kimliği belirlenemeyen bir başka Suriyeli kadının ise 3 aylık hamile olduğu anlaşıldı. Islanan ve donma tehlikesi geçiren kadınlar ile çeşitli yerlerinden yaralanan diğer kaçakların genel sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi.

MÜRETTEBAT KAÇTI

Kaçaklar, ilk ifadelerinde, kendilerini Rodos’a götüren 3 kişilik tekne mürettebatının kaza sonrası Peksimet Adası’na kaçtığını söyledi. Tekneyi durdurmaya çalıştıklarını iddia eden kaçaklar, mürettebatın kendilerini tabancayla tehdit ettiğini, bir kişinin de tabanca kabzasıyla kendilerine vurduğunu öne sürdü.

Jandarma, kimlikleri belirlenemeyen mürettebatın yakalanması için Peksimet Adası çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Editör: TE Bilişim