Türk Kaptan Gözaltına Alındı

Kaçak götürürken yakalandığı ileri sürülen Türk kaptana gözaltı. Muğla’nın Bodrum İlçesi’nden yabancı uyruklu 23 kaçağı bir yakınına ait tekneyle Yunanistan’ın Leros Adası’na götürmeye çalışırken Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından ateş edilerek durdurulduğu ileri sürülen 22 yaşındaki Türk kaptan O.K. gözaltına alındı.

O.K. ve teknedeki kaçaklar Kos Adası’na götürüldü. Bodrum’un Yalıkavak Mahallesi’nden yabancı uyruklu 23 kaçağı, Yunanistan’a ait Leros Adası’na götürmek istediği ileri sürülen O.K.’nin kullandığı ABD bayraklı ‘Kumtanesi’ adlı 18 metrelik yelkenli tekne Kalimnos Adası açıklarında Yunan Sahil Güvenlik Botu tarafından farkedildi.

Ateş edilerek durdurulduğu ileri sürülen teknenin kaptanı O.K. ve 23 kaçak gözaltına alınıp, İstanköy (Kos) Adası’na götürüldü. Kaçakları taşıyan teknenin O.K.’nin Aydın’ın Kuşadası İlçesi’ndeki bir akrabasına ait olduğu, bakımını yapmak için Yalıkavak’a getirildiği belirlendi.

Kaptanlık yapan ve tekne kiralama işiyle de uğraşan O.K.’nin Kuşadası’ndaki yakınları, Bodrum’a gelerek sahil güvenlik ve jandarma ekiplerinden yardım isteyip, bilgi almaya çalıştı

Editör: TE Bilişim