Kaçak Botu Battı: 6 ölü

AYDIN'ın Didim İlçesi açıklarında, Yunanistan'ın Farmakosi Adası'na (Eşek Adası) geçmek isteyen kaçakların içinde bulunduğu lastik bot battı. Biri kadın 6 kaçağın cesedi, balıkçıların ihbarı üzerine Sahil Güvenlik ekiplerince denizden çıkarıldı. Somalili olduğu tahmin edilen kaçakların bir süpermarketten satın aldıkları lastik botla kürek çekerek 7 mil uzaklıktaki Yunan adasına geçmeye çalıştığı ve botun, şiddetli lodos nedeniyle alabora olup battığı anlaşıldı.

Didim İlçesi Tekağaç Burnu açıklarında, dün sabaha karşı balıkçıların ihbarını değerlendiren Yalıkavak'ta konuşlu, Üsteğmen Tamer Alpuğ yönetimindeki TCSG 302 No'lu Sahil Güvenlik botu, denizde yaptığı aramada biri kadın 6 kaçağın cesetlerine ulaştı. 20- 25 yaşlarındaki kişilere ait olduğu belirlenen cesetler Didim Taşburnu Limanı'nda karaya çıkarılıp ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Cesetlerden birinin 24 yaşındaki Somalili Ayşe Abdurrahman'a ait olduğu tespit edildi. Somalili olduğu tahmin edilen kaçakların, 7 mil kürek çekerek Yunanistan'ın Farmakosi Adası'na geçmek istediği ve kullandıkları lastik botu da bakkaldan aldıkları belirlendi.

Bu arada, başka cesetler olabileceği ihtimali üzerine, Güllük'ten gelen TCSG 68 No'lu bot da diğer botla birlikte Didim- Yalıkavak ve Farmakosi Adası üçgeninde arama çalışmalarını günboyu sürdürdü. Çalışmalara, bugün lodos nedeniyle açık denizde 6 metreye ulaşan dalgalar yüzünden ara verildi.

Taşburnu Mevkii'ndeki balıkçılardan Rasim Tekmen, Mavişehir açıklarında bulunan cesetlerin sayısının daha fazla olabileceğini belirterek, “Önceki gün hava çok sakin ve durgundu. Arkadaşlarımız sahilde ellerinde botlarla yürüyen 20- 25 kişilik kaçak grubu görmüşler. Ancak geceyarısı aniden patlayan hava fırtınaya dönüşünce bu facia ortaya çıkmış. Bu denizde sağ kalmaları mümkün değildi” dedi.(DHA)

Hürriyet

Editör: TE Bilişim