Yalova'da 30 Yıllık Kaçak Balıkçı Barınakları Yıkıldı

Samanlı Deresi Dereağzı mevkiinde yapılan düzenleme çalışmaları kapsamında gerçekleşen kaçak yapıların yıkımını Vali Yusuf Erbay, Tarım İl Müdürü Necati Poyraz, Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan ve İl Genel Meclis Başkanı Hasan Nergiz İl Özel İdare Genel Sekreteri Atilla Akoğuz yerinde izledi.
 
Yıkım çalışmaları öncesinde konuşma yapan Vali Vali Erbay, "Dereağazı mevkisini kötü görünümünden kurtarıp halkın ve balıkçıların hizmetine sunacağız. Burada 5 sene önce, 50'ye yakın kulübe vardı. Burası Yalova'nın en güzel yeri, mutlaka Yalova halkının hizmetine sunulması gereken bir yerdi. 25-30 senedir burası böyle harabe şeklinde devam etmiş. Yalova valiliği olarak 5 senedir biz bu işle birebir takip edip ilgileniyoruz." dedi.

Su Ürünleri Kooperatifi tarafından kendilerine ait olan kesim için valiliğe talepte bulunulduğunu hatırlatan Erbay, "Talep 13 Mart'ta sonuçlanacak. Böylece bu yerler gerçek sahibine kavuşacak. Yalovalı halkın ve balıkçıların hizmetine sunulacaktır" dedi.

İl Özel İdare ekiplerine ait araçlarla harabe görünümündeki balıkçı barınakları yıkıldı. Emniyet Müdürlüğü yıkım öncesinde çevrede güvenlik tedbiri aldı. (Cihan Haber Ajansı)

haberler.com

Editör: TE Bilişim