İtalya’nın Cenova şehrinde bir konteyner gemisi limana yanaşırken kontrol kulesine çarptı. Dün gece yerel saatle 23.00 sularında meydana gelen olayda en az üç kişi öldü. Kaza sırasında denize düşen dört kişinin yaralı olarak kurtarıldığı; en az altı liman işçisinin de kayıp olduğu bildirildi.

Yetkililer, kazanın İtalyan bandıralı “Jolly Nero” adlı kargo gemisinin ülkenin kuzeybatısındaki Cenova Limanı’na girerken yaptığı yanlış manevra sonucu meydana geldiğini açıkladı. Ancak, kazaya neyin yol açtığı henüz tam olarak bilinmiyor. Olay sonrası bölgeye arama-kurtarma ekipleri, sahil güvenliğe bağlı dalgıçlar ve ambulanslar sevkedildi. Yaralı olarak kurtulan işçiler hastaneye kaldırıldı. Kayıp liman işçilerini arama çalışmaları ise sürüyor.

İtalyan devlet televizyonu RAI’nin Cenova muhabiri Marco Fantasia, Cenova Limanı’ndaki kazaya ilişkin detayları canlı telefon bağlantısında euronews’e anlattı: “Kule olay anında yıkıldı ve denize devrildi. Bu esnada kulede 10 kişi bulunuyordu. Bazıları kaza sırasında kule içerisindeki asansörde mahsur kaldı. Yıkılan kuleden geriye sadece 45 derece kadar eğik vaziyette yangın merdiveni kaldı. Henüz kesin birşey söylemek için çok erken, fakat olayın sebebine ilişkin en güçlü tez; geminin manevra yaparken motorlarından birinde teknik bir arıza yaşandığı yönünde. Bu çok büyük tonajlı bir kargo gemisi. Cenova Limanı görevlileri gemiyi limana yanaştırmak için kaptanla birlikte hareket ediyordu. Hepsi çok tecrübeliler, dolayısı ile bunun insan kaynaklı bir hata olması uzak bir ihtimal.”

Editör: TE Bilişim