Johnny Depp, Jack Sparrow gibi yaşayacak

Karayip Korsanları'nın sıradışı kaptanı, Karayipler'de satın aldığı adasında hidrojen ve güneş enerjisi kullanmayı amaçlıyor.

Johnny Depp, 2005’te 3 milyon dolar karşılığı Karayipler’de aldığı adada kullandığı karbonsuz yakıt enerjisini, doğa dostu bir seçenekle değiştirmeyi planlıyor.

Karayip Korsanları'nda Kaptan Jack Sparrow rolüyle sevilen ABD'li aktör Johnny Depp, güneş ve hidrojen enerjisi teknolojisini adadaki evinde kullanmanın yollarını arıyor. Karayip Korsanları’nın ünlü starı güneş ve hidrojen enerjisi için sırada bekleyen üçüncü kişi. Mucit Mike Strizki, bu teknolojiyi ilk kez Amerika’da New Jersey’de kendi evi için uyguladı.

Depp’in adadaki evinin boyutlarını düşününce, sistemin kurulma maliyetinin 250.000-500.000 dolar civarında olması bekleniyor. Tabii, bu rakamlar, Karayipler’de ada alacak gücü olan birine, temiz ve sınırsız enerji kullanımı için ucuz bile sayılabilir.

İnşaat mühendisi Mike Strizki, evine bu sistemi kurmak için güneş panelleri, hidrojen depolama tankları ve elektroliz makinesinden faydalandı. Bu ev yapımı teknolojinin birçok avantajı var; elektrik faturası derdinden kurtarıyor, çevreye zararlı gazların salımını engelliyor ve depolanabilir enerji kaynağı sunuyor. Aynı teknoloji 45 yıldır NASA tarafından uzay araçlarında kullanılıyor.

Kaynak:yesil.ntvmsnbc.com

 

Editör: TE Bilişim