INTERTANKO, geçtiğimiz günlerde ABD Sahil Güvenlik Teşkilatından (USCG) emekliye ayrılan Joe Angelo’yu Washington Bürosunun başına getirdi.

Joe Angelo; Sahil Güvenlik Teşkilatının Deniz Güvenliği Standartlar Bölüm Başkanlığı görevini yürütmekteydi. Angelo ayrıca 25 yıldır Uluslar arası Denizcilik Örgütünde ABD’yi temsil eden delegasyonda yer almaktaydı. Angelo ayrıca 2003 yılında bu örgütün Deniz Güvenliği Komitesi’ne de 77. Oturumda başkanlık etmişti. Bu oturumda Türk Boğazları konusu da görüşülmüş; Angelo otoriter ve kararlı tutumuyla tartışmaların genişlemesini engellemişti.

Joe Angelo’nun daha önce 1999 Yılında MSC 71 Toplantıları esnasında Türk Boğazları konusunun IMO gündeminden Betticket çıkarılmasında da önemli katkıları olmuştu.

Joe Angelo 10 Ocak’ta görevi Dragos Rauta’dan devralacak. Dragos Rauta ise örgütün Norveç’te bulunan teknik ve mühendislik dairesi başkanlığı görevini yürütecek.

Angelo; yaptığı açıklamada yeni görevine hazır olduğunu belirtirken, INTERTANKO Başkanı Stephen Van Dyck ise Angelo’nun teknik ve hukuksal düzenlemeler alanlarındaki  bilgisini övdü.

Angelo; ABD Deniz Ticaret Akademisinden 1971 Yılında mezun olmuş; Sahil Güvenlik Teşkilatına ise 1977 yılında katılmıştı.

Fotoğrafta Joe Angelo(Ortada) ; IMO Deniz Güvenliği Komitesi'ne Başkanlık ettiği 2003 yılındaki toplantı esnasında; Kapt. Cahit İstikbal ve Dr. Sıtkı Ustaoğlu ile birlikte görülüyor.

Editör: TE Bilişim