ABD'nin, Japonya'nın Yokosuka kentine mevzilenmesini planladığı nükleer uçak gemisine daha önceleri itiraz eden kentin belediye başkanı, tavrını değiştirerek gemiyi kabul edeceklerini bildirdi.

ABD Donanmasının Ekim ayında açıkladığı, Nimitz tipi nükleer uçak gemisini 2008'de Japonya'ya konuşlandırma planına güvenlik gerekçesiyle daha önceleri karşı çıkan Yokosuka Belediye Başkanı Ryoyçi Kabaya'nın itirazını geri çekmesi, Amerikan Büyükelçiliği tarafından memnuniyetle karşılandı.

Ryoyçi Kabaya, bugün 45 üyeli belediye meclisinde yaptığı konuşmada, kent halkının eskiyen Amerikan konvansiyonel USS Kitty Hawk gemisinin yerine yeni savaş gemisini kabul etmek zorunda kalacağını söyledi.

Belediye Başkanı Kabaya, "Konvansiyonel bir geminin konuşlandırılması olasılığı bulunmuyor, gerçekle yüz yüze gelmemiz ve olaya kaçınılmaz olarak bir nükleer geminin konuşlandırılacağı gözüyle bakmamız gerekiyoR" diye konuştu.

ABD'nin Japonya'da yaklaşık 50 bin askeri bulunuyor. Yokosuka kenti de ABD Donanmasının 7'nci Filosuna ev sahipliği yapıyor.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim