Japonya-Türkiye Haftalık Deniz Yolu Hizmetiyle Taşımacılık Farklılığı Sağladı

 DHL Global Forwarding yeni sunduğu haftalık deniz yolu parsiyel hizmeti olan Yokohama – Ambarlı direkt servisi ile, öncelikle transit süreyi 41 günden 34 güne düşürerek 7 gün kadar kısalttı. Bu iyileştirme, müşterilerin, ürünlerine daha kısa sürede ulaşmalarını sağlayacak. Bu sayede müşterilerin stok, maliyet ve teslim sürelerinde bir iyileştirme olacak.

Ayrıca servisin direkt olması sebebiyle, yüklerin aktarma yapılarak taşınması durumunda, aktarma limanında var olan hasar riskini tamamen ortadan kaldırıyor. Müşteriler daha hızlı ve daha güvenli bir servis ile tedarik zincirlerinde gelişmek, markete daha hızlı ulaşmak, stok maliyetlerini azaltmak gibi avantajlar elde edecekler.

DHL Global Forwarding’in daha iyi bir hizmetle daha fazla müşteriye ulaşma hedefinde olduğunu belirten Deniz Kargo Müdürü Aysun Babacan, sektör açısından değerlendirdiğinde Japonya’dan gelen ürünler yoğun olarak otomotiv, makine, üretim, yedek parça ve teknoloji sektöründe kullanıldığını,özellikle otomotiv ve teknoloji sektöründe transit süreler ve stok maliyetleri çok önem taşıdığını söyledi.

Babacan, geçen sene DHL Global Türkiye’nin dünyadaki birçok büyük ekonomiye sahip ülkeyi geride bırakarak almış olduğu iki ödül ve Türk lojistik sektörü hakkında ; ‘“Yılın ülkesi ve Yılın deniz yolu taşımacılığı takımı” olarak iki ayrı dalda ödüllendirildik. Hem EMEA bölgesinde hem de dünyada en başarılı deniz kargo ekibi seçildik. '

‘Son yıllarda ülkemizdeki büyüme ve ekonomik stabilite, pek çok global şirket gibi bizim şirketimizin de yakın takibinde. Lojistik sektörü dünyada son kırk yıl içerisinde en fazla değişiklik gösteren ve gelişen sektörlerin başında gelmektedir. Diğer endüstrilerle karşılaştırıldığı zaman daha dinamik bir yapıya sahip olan lojistik endüstrisine işletmeler tarafından verilen önem, bu nedenlerle her geçen gün artmaktadır. Ülkemizin tüm sektörlerdeki üretim ve ihracat hedeflerine ve bilhassa 2023 vizyonu hedeflerine ulaşabilmesi, lojistiği doğru ve verimli şekilde planlaması ve yönetmesi ile mümkün olabilecektir. Asya ile Avrupa'yı birbirine bağlayan Türkiye, coğrafi, kültürel ve ekonomik olarak adeta bir köprü niteliğinde olan stratejik konumu, sahip olduğu bilgi birikimi , büyüyen ekonomisi ve dış ticaretteki hacmi ile de, lojistik üs olmak için gerekli olan her türlü potansiyele sahip. Biz de DHL Global Forwarding olarak, ülkemizin bu değerlerini globalde en iyi şekilde yansıtarak iş birliği halinde çalışıyoruz ve gücümüzü yansıtıyoruz.

DHL Global Forwarding Türkiye, son 5 yıldır her sene iki haneli büyüme rakamları kaydederek dikkatleri üzerine çekmişti. Bu büyüme ile DGF Türkiye olarak dünyadaki birçok büyük ekonomiye sahip ülkeyi geride bıraktık. Bu başarı sonrası “yılın ülkesi ve yılın deniz yolu taşımacılığı takımı” olarak iki ayrı dalda ödüllendirildik. Almış olduğumuz bu ödül, tüm dünyada Türkiye adının bir kez daha, oldukça etkili, olumlu bir vurguyla geçmiş olmasını sağladı.’ dedi

Editör: TE Bilişim