Japonya Başkonsolosu Beykoz B.H.P. Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi’nde

Yazarımız Prof. Dr. Bayram Öztürk'ün de hazır bulunduğu ziyarette Arkas Denizcilik Personel Müdürü Aleattin Kurt da hazır bulundu.

Beykoz Denizciler Derneği ve Beykoz Barbaros Hayrettin Paşa Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Müdürlüğü 1967-1986 yılları arasında okulun kurulup yönetilmesindeki hizmetlerinden dolayı Japon hükümetine vefa ve minnet duygularını iletmek üzere Japon Başkonsolosu  Katsuyoshi Hayashi’yi okula davet etti.

Daveti kabul eden Başkonsolos Katsuyoshi Hayashi okul yönetimi,öğrenciler ve mezunlar derneği tarafından karşılandı. Okulun tanıtım sunumu izlendikten sonra ;okulda eğitim amaçlı kullanılan,sonrasında hizmetdışı olarak,mezunlar derneği tarafından okulun bahçesinde konuşlandırılan;1973 yılı Japon yapımı Avlar teknesi ve Tarihi Köprüler 1 Römorkörü ziyaret edildi.Sonrasında Okul adına Çağatay Varalan, Mezunlar derneği adına Abdullah Sugün, Alaattin Kurt, Uluç Gülsoy, Hüseyin Avni Şan ve Profesör Bayram Öztürk Okulun kuruluş aşamasındaki katkılarından dolayı Japonya’ya minnet duygularını dile getiren konuşmalarını yaptılar ve plaket takdim ettiler. Daha sonra simülatör odasına davet edilen Başkonsolos, burada sanal ortamda İstanbul Boğazını gemi kullanarak geçerken keyifli dakikalar yaşadı. 

Mezunlar Derneği’ne ve okul yönetimine memnuniyetini takdirlerini dile getirdikten sonra, bir sonraki ziyaretine Japonya’nın Ankara Büyükelçisini de okula davet edeceğini belirterek okuldan ayrıldı.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim