Japon Kılavuz Kaptanlardan NYK'e ödül

SeaNews Turkey'de (www.seanews.com.tr ) yer alan habere göre, NYK firmasının armatörlüğünü yaptığı 6500 TEU konteyner gemisi NYK Arcadia, ve yine NYK tarafından işletilen 67,900 dwt LNG gemisi  Pacific Eurus, Japon Kılavuz Kaptanlar Federasyonu (Japon Federation of Pilot associations, JFPA) tarafından 2011 yılının  "En Kaliteli Gemi" ödülünü almaya layık görüldü.

NYK firmasına ödülü, Tokyo'da düzenlenen bir törenle takdim edildi.

En Kaliteli Gemi ödülü, JFPA tarafından ilk kez 2003 yılında verilmeye başlandı. Ödülün amacı, Japonya'nın liman ve denizlerinde emniyetli gemi hareketleri gerçekleştirerek çevre koruma duyarlığının arttırılması. Federasyon tarafından yapılan açıklamada, Japon kılavuz kaptanların, Eylül ve Ekim 2011 aylarında gemilerle ilgili detaylı bir değerlendirme yaptıklarını ve bu değerlendirme sonucunda mükemmel buldukları 7 gemiyi seçtiklerini söyledi.

Seçme işlemi, gemilerin kılavuz kaptan transfer düzeneklerini kurallara uyumlu bulundurup bulundurmadıkları, işlemi kurallara uygun gerçekleştirip gerçekleştirmediklerini kriter olarak alıyor. Ayrıca, seyir haritalarının durumu, seyir cihazlarının durumu, talimat-komuta sistemleri, köprüüstü kaynak yönetimi ve kılavuz kaptan ile işbirliği gibi operasyonel konular da değerlendirmeye alınıyor.

Editör: TE Bilişim