İzmir'in Kermalpaşa ilçesinde 23 Şubat 2016 tarihinde İlçe Jandarma Komutanlığı'na yönelik roketatarlı saldırı ve 9 Mart'ta da devriye gezen Jandarma aracına ateş açılması olaylarının faili olduğu iddiasıyla gözaltına alınan İ.D., tutuklandı.

Jandarmaya yönelik her iki saldırı olayıyla ilgili ortak soruşturma yürüten Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Bölge Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, jandarmaya yönelik her iki olayın faili olduğu iddiasıyla, 'Ferhat' kod adlı İ.D.'yi Kemalpaşa'da saklandığı evde yakaladı. İ.D.'nin üzerinde yapılan aramada, sahte bir Suriye kimliği çıktı. İ.D., sorgulanmak üzere İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İ.D. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Geçtiğimiz 23 Şubat'ta Soğukpınar Mahallesi'nde Kemalpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı'na, teröristler tarafından roketatarlı saldırı gerçekleştirilmişti. 9 Mart'ta ise Kemalpaşa-Torbalı karayolundan geçen jandarma aracına ateş açılmış, bir asker hafif yaralanmıştı.Cihan
Kaynak: cha