JANDARMA'DAN PLAJLARA KAMERALI TAKİP

Yerli yabancı yüzbinlerce turistin akın ettiği Bodrum'da bu yaz kuş uçurtulmayacak. Jandarma Komutanlığı, geçtiğimiz yıllarda çıkan tatsız olayların yaşanmaması için önlemi baştan aldı.

Magazin dünyasının ünlülerinin de boy gösterdiği Türkbükü'nde beach'lerden barlara her yer kameralarla donatıldı. Villaları ve lüks teknelerin demirlediği koylarıyla ünlü Türkbükü, geçtiğimiz yıl küçük yaştaki gençlere alkol satılması ve bıçaklı kavgalara varan olaylarıyla gündeme gelmişti.

24 saat aralıksız takibe alınan yerler arasında otoparklar, sokaklar ve turistlerin güneşlendiği iskeleler de var. ADSL internet bağlantılı kameralara takılan görüntüler Yalıkavak Jandarma Komutanlığı'nda toplanıyor. Görevliler tarafından izlenerek değerlendiriliyor, müdahale için olay yerine en yakın birim uyarılıyor.

Turizmciler uygulamadan memnun. Nana Beach'in sahibi Ziya Okuşluk "Bizi zan altında kalmaktan kurtarıyor" diyor. Ship A Hoy'un sahibi Cemal Yarar ise ailelere sesleniyor: "Art niyetli insanlar da geliyordu. Ama kameralar caydırıcı olacak. Aileler artık çocuklarını rahatlıkla gönderebilir."

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim