Tropik okyanusların özgür ruhlu korsanı Kaptan Jack Sparrow ve dostlarıyla üçüncü buluşmamıza geri sayım başladı. Jack Sparrow, Will Turner, Elizabeth Swann ve diğer kahramanlar, tüm dünyayla aynı anda ülkemiz sinemalarında boy göstermek için gün sayıyor. Serinin üçüncü filmi “Pirates of the Caribbean: At Worlds End” (Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu), 25 Mayıs’tan itibaren heyecan, macera ve eğlenceli dakikalar yaşatacak...

2006 yılında tüm dünya ülkelerinde hasılat rekorları kıran, yılın en çok seyirci toplayan filmi ünvanını kazanan “Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest”in (Karayip Korsanları: Ölü Adamın Sandığı) kaldığı yerden devam eden üçüncü filmin konusu şöyle:
Kaptan Jack Sparrow’u, Davy Jones’un sandığındaki akıllara zarar tuzaktan kurtarıp özgürlüğüne kavuşturmaya kararlı olan Will Turner ile Elizabeth Swann, çaresizlik içinde Kaptan Barbossa ile ittifak yaparlar. Doğu Hindistan Ticaret Şirketi’nin kontrolü altında olan Davy Jones’un ürkütücü görünümlü hayalet gemisi The Flying Dutchman, dünyanın bütün denizlerini kasıp kavurmaktadır.

İhanet, vefasızlık ve dönekliğin kol gezdiği vahşi denizlerde yelken açan korsanlarımızın yolu egzotik Singapur’a düşer. Burada sevimli ve kurnaz Çinli korsan Sao Feng ile kafa kafaya gelirler. Dünyanın sonu tabir edilen uzakdoğu okyanuslarındaki nihai savaşta terazinin dengeleri ortadadır. Korsanların her biri sadece kendi hayatının ve kaderi için taraf olmakla kalmayacak; aynı zamanda özgürlük sevdalısı korsan yaşam tarzının geleceğini kurtarma mücadelesi verecektir.

Yönetmenliğini ilk iki bölümde olduğu gibi yine Gore Verbinski’nin üstlendiği üçüncü bölümün senaryosunu Ted Elliott ile Terry Rossio (Shrek, Aladdin, The Mask of Zorro, Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl) yazdı. Yapımcılığını Jerry Bruckheimer (Karayip Korsanları Siyah İncinin Laneti, Karayip Korsanları Ölü Adamın Sandığı, National Treasure) gerçekleştirdi.

OYUNCU KADROSU VE CANLANDIRDIKLARI KARAKTERLER
“Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu”nun oyuncu kadrosu ve canlandırdıkları karakterler şöyle sıralanıyor:
Johnny Depp (Kaptan Jack Sparrow), Orlando Bloom (Will Turner), Keira Knightley (Elizabeth Swann), Chow Yun-Fat (Kaptan Sao Feng), Stellan Skarsgard (Bill Turner), Naomie Harris (Tia Dalma), Tom Hollander (Culter Beckett), Jack Davenport (Amiral James Norrington), Bill Nighy (Davy Jones), Jonathan Pryce (Vali Wetherby Swann), Geoffrey Rush (Kaptan Barbossa), Lee Arenberg (Pintel), MacKenzie Crook (Ragetti), Kevin McNally (Joshamee Gibbs), Vanessa Branch (Giselle), Reggie Lee (Tai Huang), Keith Richards (Jack Sparrow’un babası).


Filmin Künyesi
Oyuncular:
Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley, with Chow Yun-Fat and Geoffrey Rush
Yönetmen: Gore Verbinski
Yazan: Ted Elliott & Terry Rossio
Yapımcılar: Jerry Bruckheimer, Mike Stenson, Chad Oman, Bruce Hendricks and Eric McLeod

Alıntı: NTVMSNBC

Editör: TE Bilişim