Demirtaş, "Geminin biri gelir biri gider"

 İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Akdeniz'de kruvaziyer turizminde yaşanan gerilemeden İzmir'in de etkilendiğini ancak panik havasına kapılmadan çalışmaya devam ettiklerini bildirdi.

Demirtaş, yaptığı açıklamada, İzmir’e gelen kruvaziyer gemilerde dönemsel azalma yaşanması nedeniyle kentte bazı kesimlerin felaket tellallığı yaptığını savundu. Akdeniz çanağındaki tüm limanlarda gemi sayılarında gerileme yaşandığını, bunun dönemsel olduğunu, tüm limanların tanıtım çalışmalarına ara vermeden devam ettiğini belirten Demirtaş, önceki hafta bir günde iki geminin yanaştığı İzmir’e 4 bin 749 yolcu ve bin 865 tayfanın geldiğine dikkati çekti.

Demirtaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Kruvaziyer turizmdeki küresel dalgalanma kaynaklı düşüş bir süre sonra sona erecek. Önemli olan devletten sektörü olumsuz etkileyecek bir hareket gelmesin, birden bire tarifeler yükselmesin. Bu tip hareketlerin kruvaziyer turizmi üzerindeki etkileri çok daha sarsıcı oluyor. Kruvaziyer turizmde Akdeniz çanağında devamlı bir dalgalanma var ama bu durum bir süre sonra yine tersine dönecektir. Bugün yaşadığımız iptallerde, dalgalanmalarda, çok fazla dış kaynaklı olay var. Biz bunlara kendimizden kaynaklanan konular eklemeyelim yeter ki. Panik havasına, felaket tellallarına kapılmadan yolumuza devam ediyoruz."

Editör: TE Bilişim