İzmitli işadamı Hasan Galyan, önemli bir yatırıma imza atıyor. Hasan Galyan, İSSU Konsorsiyumu çatısı altında 9 gemiyi mart ayı başında İzmit Körfezi’ne getirecek. Galyan, bu gemilerle Körfez’e gelen gemilerin başta içme ve kullanma suyu olmak üzere çok sayıda ihtiyacını karşılayacak. Şirketin alanında bölgenin en büyüğü olacağını söyleyen Hasan Galyan, yeni yatırımının detaylarını gazetemize açıkladı.

Liman başkanıydı

1986 yılında Liman Başkanlığı yapan, daha sonra 13 farklı ilde de aynı görevi üstlenen Hasan Galyan, hatırlanacağı gibi son olarak Büyükşehir Belediyesi’nde Deniz Ulaşım Daire Başkanı olarak görev yapmıştı. 2004 yılında geldiği bu görevden 2008 yılında ayrılan Hasan Galyan daha sonra ticaretle ilgilenmeye başladı. Galyan, 2011 yılının ilk aylarında da yeniden denizlere dönmeye karar verdi.

2 bin 250 gemi

Gemi giriş çıkış trafiğinin son derece yoğun olduğu İzmit Körfezi’ne 9 gemilik bir filoyla çıkarma yapacak Hasan Galyan, “Yaptığımız araştırmalara göre Körfez’e aylık yaklaşık 2 bin 250 gemi giriyor. Bu gemilerin çeşitli ihtiyaçları oluyor. Bu ihtiyaçların giderilmesi noktasında sıkıntılar olduğunu duyuyoruz. Yeni filomuz bu gemilere hizmet verecek. 25 yıllık denizcilik tecrübemle bu gemilerin ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi.

Şirket ne yapacak?

Şirketin faaliyet alanı hakkında bilgi veren Hasan Galyan, “Gemilere su vereceğiz. Yalova Yeşil Körfez Su Birliği’nden alacağımız suyu bu gemilere servis edeceğiz. Bu su son derece kaliteli ve iyi su. Ayrıca en kaliteli içme suyunu da bu gemilere vereceğiz. Gemilerin kumanya, yiyecek ve teknik destek ihtiyaçlarını da karşılayacağız. İsteyene harita bile verebileceğiz. İzmit Körfezi’ne gelen gemilere nitelikli ve kaliteli hizmet dönemi başlayacak” diye konuştu.

Deniz ticareti

Deniz ticaretinin ayrı bir alan olduğunu söyleyen Hasan Galyan, “Deniz ticareti zamanla yarışan bir ticaret türüdür.  Hizmetlerin anında verilmesi gerekir. Ben bu alanda büyük bir boşluk gördüm ve bu yatırımı yapmaya karar verdim. Denizi çok seviyorum. Beni en çok deniz heyecanlandırır. Böyle büyük bir yatırımı yaptığım için çok heyecanlıyım. Ayrıca yaşadığım kentte yapacağım bu yatırımla Kocaeli’ye olan borcumu da ödemek istiyorum” şeklinde konuştu.

Türkiye’de bir ilk

İSSU Konsorsiyumu çatısı altında faaliyet gösterecek şirketin değil bölgenin Türkiye’nin en büyüğü olacağını söyleyen Hasan Galyan, “Türkiye genelinde böyle bir hizmeti veren yok. Biz aynı anda 9 gemiyle 5 bin ton su verebileceğiz. Ayrıca bu kuyu suyu olmayacak. Bu bir ilk. Piyasaya çok iddialı bir şekilde giriyoruz. 25 yıllık denizcilik tecrübemizle, uzman teknik ekibimiz, eğitimli kadromuzla kısa zamanda piyasada 1 numara olacağız” diye konuştu.

1000 tonluk gemi

Gemilerin en küçüğünün 200 ton, en büyüğünün 1000 ton kapasitede olduğunu ifade eden Hasan Galyan, bu gemilerin isimlerini de söyledi. Bu isimler şöyle; “Menekşe 1, Menekşe 2, Doruk, Granit, Zekibey, Muratbey, Remzi Kaptan, Yusuf Reis, Tatlısum.” Bu gemiler şubat ayının sonunda ya da en geç mart ayının başına İzmit Körfezi’ne gelecek. Galyan’ın bir sonraki hedefi bu gemilerle kara tesislerine de hizmet götürmek.

İstihdama katkı

Şirkette ilk etapta 20 personelin çalışacağını söyleyen Hasan Galyan, “Hedefimiz bu sayıyı en kısa zamanda artırmak. İş hacmimizin artmasıyla birlikte bu sayının çok kısa bir süre içinde artacağını düşünüyorum. Beni denizlere yeniden dönmek kadar bu kentin insanına istihdam yaratmak da heyecanlandırıyor. Bu iddialı yatırımla kent ekonomisine katkı sunacağız. Bu kentte liman başkanlığı yapan bir İzmitli olarak, deniz ticaretinde de bu büyük yatırımı yapmaktan dolayı gurur duyuyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim