Denizi kirleten gemilere uçaktan suçüstü yapıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin deniz kirliliğini önlemek için hizmete aldığı deniz uçağı, çevreyi koruma amaçlı çalışmalarını Ramazan Bayramı’nda da sürdürdü. Deniz uçağı tarafından denizi kirlettiği anlaşılan iki gemiye anında müdahale edilip gerekli cezai işlemler uygulandı.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Şube Müdürlüğü deniz kirliliğini önlemek amacı ile hem denizden hem de havadan denetimlerine devam ediyor. Bu amaçla denizde kirlilik oluşturan gemi ve işletmeleri tespit ederek çevrenin temizliliğinin devamı sağlanıyor. Kirlilik unsuru oluşturan nedenleri anında ortaya çıkarmak ve müdahale etmek amacı ile çalışmalarını sürdüren deniz uçağı denetimlerin daha etkin olmasını sağlıyor. Deniz uçağı Ramazan bayramında denizi kirlettiği belirlenen iki gemiyi tespit ederek gerekli cezai işlemler yapıldı.

Eskihisar Demiryeri’nde Dover Castle adlı Panama bandıralı kuru yük gemisinin kirlilik oluşturduğunu denetimler sonucunda tespit eden deniz uçağı, konuyu Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Şube Müdürlüğü uzmanlarına bildirdi. Ekipler kirliliğin fotoğraf ve kamera ile tespitini yaparak gemiye 66 bin 629 YTL ceza kesti. Yarımca Demiryeri’nde demir atan Ç.Ergün Kaptan isimli Türk bandıralı tankere ise yine denizi kirlettiği için 11 bin 879 YTL cezai işlem uygulandı.

Özgür Kocaeli

Editör: TE Bilişim