İzmit Körfez Köprüsü ve Avrasya Tüneli'nin açılış tarihleri belli oldu

İzmit Körfez Köprüsü 2016 Mart ayında, Avrasya Tüneli ise 2016 sonunda hizmete açılacak. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bilgin, yapımı devam eden İzmit Körfez Köprüsü ile ilgili,"Körfez Köprüsü'nü, inşallah mart ayında trafiğe açacağız, hizmete sunacağız" dedi. Avrasya Tüneli'nin ise 2016 yılının sonunda İstanbullularon hizmetine açılacağını açıkladı.

'227 baz istasyonuna saldırı düzenlenmiş'

Bilgin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki terör olaylarına ilişkin, "Şu an itibarıyla karayollarında 57 şantiyemiz kapalı durumda. Demiryollarında hatlarımıza bombalar yerleştiriliyor, GSM şirketlerinin baz istasyonlarına saldırılar düzenleniyor. Örneğin bugüne kadar 227 baz istasyonu saldırı düzenlenmiş, tahrip edilmiş durumda" dedi.

 Bilgin, sosyal medya şirketleriyle ilgili de "Ankara'daki son terör saldırısındaki iş birlikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Bunun, bundan sonraki ilişkilerimizin başlangıcı için de önemli bir adım olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Aralık başında uydumuzu tam kapasitede hizmete almış olacağız"

Türksat 4B uydusunun yörüngeye oturtulmasında ilk aşamanın başarıyla gerçekleştiğini belirten Bilgin, "İnşallah nihai olarak yörüngesine 27 Ekim'de oturmuş olacak. Ondan sonra da bir aylık test süreçleri başlayacak. Aralık başında uydumuzu tam kapasitede hizmete almış olacağız" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim