İzmir’le Karaburun denizden buluşacak

İzmir’den Karaburun’a artık deniz yoluyla da gidilebilecek. Karaburun Belediyesi ile Teknomar arasında imzalanan işbirliğiyle Türk mühendisler tarafından üretilen deniz otobüsü cumartesi teslim edilecek.

Saat 10.00’da Üçkuyular İskelesi’nde tören düzenlenecek.

Saat 11.00’de de ilk sefer gerçekleştirilecek. Törene Karaburun Belediye Başkanı H. Serdar Yasa, Teknomar Başkanı Alphan Manas, Teknomar Genel Müdürü Gürkan Çanga da katılacak.

TEKNOMAR Şirketi’nin ürettiği yüzde yüz Türk yapımı deniz otobüsleri İzmir-Karaburun arasında günde 4 sefer yapacak. Üçkuyular İskelesi’nden kalkacak deniz otobüsleri 1.5 saat sonra Karaburun İskelesi’ne ulaşacak.

KARABURUN Belediye Başkan Vekili Mustafa Ünsal, "Güzel ilçemiz yarım asır sonra denizle buluşacak. Bir yıldır üzerinde çalıştığımız proje hayata geçiyor ve bunun heyecanını yaşıyoruz. Bu bir başlangıç, deniz seferleriyle hem turizm de bir artış sağlanacak hem de kentin karmaşasından kurtulmak isteyenler için güzel bir fırsat yaratılmış olacak" dedi.

Karaburun seferlerinin ardında oluşacak talep doğrultusunda Mordoğan ve Foça’ya ek seferler düzenlenmesinin hedeflendiğini belirten Ünsal, "Denizle buluşulan her noktada Karaburun’un imzası olacak" dedi.

Editör: TE Bilişim