İzmir’in tarihi vapuru Çeşme sularında yaşayacak!

İzmir’in tarihi vapurları Alaybey ve 9 Eylül’ün ardından Kordon adlı tarihi vapur da dalış turizmi için Çeşme sularında yaşayacak. İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Kasım ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Meclis oturumu öncesi 23 Nisan’da Karaburun sularında dalış turizmine hizmet etmek için batırılan İzmir’in 40 yıllık “9 Eylül” ve “Alaybey” vapurlarının öyküsü ve şu anki durumu hakkında sunum gerçekleştirildi. Sunumun ardından söz alan İZDENİZ Genel Müdürü Salih Aslan, Alaybey ve 9 Eylül gemilerinin ardından İzmir’in tarihi yolcu vapuru “Kordon’un” da Çeşme’de batırılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalara başlandığını açıkladı.



KEŞKE GEMİLERİ YAŞATABİLSEYDİK

Yapılan projenin İzmir turizmi için çok önemli bir adım olduğunu söyleyen DTO İzmir Şubesi yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, “Keşke bu gemiler batırılmasaydı. Keşke bu gemilere sahip çıkabilseydik… Bunların her biri değer. Keşke orijinaline uygun yaşatabilseydik. Ama maalesef böyle bir ekonomi yok” dedi.

ÇANDARLI LİMANI VİZYON PROJESİ

2 Kasım’da Ankara’da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nda Kuzey Ege Çandarlı Limanı’nın geleceği ile ilgili toplantıya katılan Öztürk, “Çandarlı ve İzmir limanı çok önemli. Piyasalarda hepimiz zor günler geçiriyoruz. Bu durumda limanlar ne yapıyor? İzmir’deki limanlar kötünün iyisi. Çandarlı limanı bir vizyon projesi olduğunu unutmamamız lazım. İhale koşullarının kabul edebileceğimiz noktada olması lazım. Yatırımcılar dünyadaki krizden dolayı bu kadar yüksek ihalelere katılamayabiliyor. Çandarlı Limanı’nın önümüzdeki yıllar için bir vizyon projesi olduğunu söylemek istiyorum” diye konuştu.

DENİZ TURİZMİ ÇALIŞTAYI

Öztürk, "Deniz turizminde çok zor bir sezonu geride bıraktık. 2017 yılı ise geçen sezondan parlak görünmüyor. Ancak biz atılacak en küçük bir adımın bile önemli pozitif sonuçlar doğuracağını düşünüyoruz. Bu kapsamda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koordinesinde ve Odamız ev sahipliğinde 14-15 Aralık’ta İzmir’de ‘Deniz Turizmi Çalıştayı’ düzenliyoruz. Bu çalıştayda alınacak kararlar sayesinde yeni turizm sezonu öncesinde bir yol haritası çizeceğiz” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim