İzmir’e yön verenler ödüllendirildi

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Capital ve Ekonomist dergileri tarafından açıklanan “İzmir’e Yön Verenler” listesinde ilk sırada yer aldı. Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen törende ödülünü aldı.

Capital ve Ekonomist dergileri öncülüğünde, Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen “İzmir’e Yon Verenler” ödülleri İzmir iş dünyasını bir araya getirdi. Ödül töreni Vodafone Türkiye CEO’su Serpil Timuray ile Capital ve Ekonomist dergileri Yayın Direktörü Rauf Ateş’in ev sahipliğinde Swissotel Büyük Efes’te gerçekleştirildi. Bu yıl ikinci kez düzenlenen organizasyonda Lucien Arkas iki yıldır birinci sırada yer alıyor. İzmir’e Yön Verenler belirlenirken “yönettiği ciro, çalışan sayısı, ihracat miktarı, büyüme hızı, sivil toplum örgütlerinde görev alması ve bölgedeki etkinliği” kriterleri esas alındı. Listede Arkas Holding CEO’su Önder Türkkanı da 32. sırada bulunuyor.

Ödül töreninde konuşma yapan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, bir İzmirli’nin isteyebileceği daha büyük bir ödül olamaz diyerek “İzmir’e Yön Verenler” ödül törenini düzenleyenlere teşekkür etti. Lucien Arkas; “İzmir’e hiç kötümser bir gözle bakmıyorum. Ben İzmir’in esas sermayesinin gençleri olduğuna inanıyorum. İzmirliler akıllı ve çeviktir, insanı değerlidir ve yeteneklidir. Elimizdeki insan kaynağını eğitmeli ve yetiştirmeliyiz. Bizim Türkiye dahil 20 ülkede ofislerimiz var ve 7 bine yakın kişiye istihdam sağlıyoruz. İzmir Sasalı’daki Operasyon Merkezi’mizdeki gençler tüm dış ülkeler için dökümantasyon evraklarını bu merkezde hazırlayarak yurtdışına gönderiyor. Yurtdışındaki bir gemi İzmir’deki gencimizin hazırladığı evrakla limandan ayrılabiliyor. Deniz Ticaret Filomuz dünyada 35’inci, Akdeniz’de ise 4’uncu sırada yer alıyor. Bunu İzmirli bir şirket başardı. Neden olmasın ki? İzmir Limanı maalesef özelleşemedi ama TCDD limanın daha iyi hale gelmesi için elinden geleni yapıyor. İzmir Körfezi’ne daha büyük gemilerin girmesine imkan tanıyacak deniz dibi taraması yapılırsa ki ben şart olduğunun altını çiziyorum, İzmir o zaman çok gelişir. Candarlı’da yapılacak yeni limanın da olumlu etkisi olacaktır. Aynı şekilde havalimanının kapasitesi artırılıyor. İzmir yeni havalimanı ve limanlara yapılacak yatırımlar ile büyük bir sıçrama yapacaktır“dedi.
Editör: TE Bilişim