İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Arkas Holding şirketlerinden MSC Kruvaziyer Turizm'e bağlı Musica Kruvaziyer gemisinin de İzmir seferlerine başlayacağını belirterek, "Musica ve aynı şirkete bağlı Opera gemileriyle birlikte 50 bin turist daha gelecek ve böylece İzmir'e deniz yoluyla gelen turist sayısı 190 bini aşacak" dedi. Demirtaş, yeni gelecek 50 bin turistin, adam başı 2 dolardan 100 bin dolarlık ayakbastı ücretini de İzmir Ticaret Odası'nın ödeyeceğini açıkladı.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in kruvaziyer turizmden aldığı payın devamlı arttığını ve İzmir'i rotasına alan gemilere her geçen gün bir yenisinin eklendiğini söyledi. İki yıldır İzmir'e Costa Crociere şirketine bağlı gemilerin sefer yaptığını hatırlatan Demirtaş, "Odamızın büyük çabaları ve Costa'nın seferleriyle açılan yoldan diğer gemiler de geliyor. Bu gemilere önce Super Star Libra, Norwegian Jewel, Irıs, Royal İris, Perla gemileri eklendi" dedi.

Son olarak da Arkas Grubu şirketlerinden MSC Cruices'ın Musica ve Opera şirketlerinin de İzmir'i rotasına aldığını ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu: "3 bin yolcu kapasiteli Musica'nın inşaatı yeni tamamlandı ve bu sene seferlerine başlayacak. Kuşadası yerine İzmir'e gelecek. 4 Temmuz'da başlayacak seferler, 24 Ekim 2006'ya kadar sürecek. Aynı şirketin Opera gemisi de iki sefer yapacak. İki geminin yıl boyunca yapacağı 19 sefer ile İzmir'e 50 bin turist daha gelecek. Böylece 2006 yılında İzmir'e deniz yoluyla gelecek olan turistin sayısı 190 bine ulaşacak. Bu rakam, geçen seneki sayının yaklaşık 3 katı olacak. Bu gemilerin İzmir'e gelmesini sağlayan Sayın Lucien Arkas'a da çok teşekkür ediyoruz"

İki yıl önce Türkiye'nin kruvaziyer turizminden aldığı payın yüzde 0 iken, yüzde 15'e yükseldiğini ve bunun çok hızlı bir gelişme olduğunu belirten Demirtaş, "Artık kruvaziyer turizmini 12 aya yaydık. Diğer yandan artık gelen turistlerin çok daha fazlası İzmir içinde kalıyor. Bunun için 6 dilde İzmir guide hazırlatıp turistlere dağıtıyoruz, İzmir'le ilgili bilgileri içeren kioskları gemilere yerleştirdik. Şimdi de, kruvaziyer gemilerdeki kapalı devre TV'lerde yayınlanmak üzere bir İzmir filmi hazırlatıyoruz" dedi.

Demirtaş, ayakbastı ücretinin kaldırılması ve liman ücretlerinin azaltılması için girişimlerin süreceğini söyledi.

DenizHaber.Com

Editör: TE Bilişim