İzmir’den Foça’ya gemi seferi başladı

İzmir’in Karşıyaka ile Konak İlçesi’ni deniz yoluyla Foça’ya bağlayan gemi seferleri, bu sabah başladı. İlk sefer’Atilla İlhan’ adlı gemiyle yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşım şirketi İZDENİZ’in katamaran gövde tipli ‘Atilla İlhan’ adlı gemisi, yolculu ve tarifeli ilk seferine ilk kez bugün saat 08.00’da Karşıyaka’dan başladı. Karşıyaka’dan sonra Konak’a giden buradan da aldığı yolcularla Foça’ya hareket eden gemi, saat 09.55’te, tam planlandığı saatte limana yanaştı.

Attila İlhan’daki 340 yolcu, iskelede alkışlar ve çiçeklerle karşılandı. Karşılamaya katılanlar arasında; Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanı CHP’li Gökhan Demirağ, Belediye meclis üyeleri, esnaf temsilcileri de yer aldı. Alkışlar arasında gemiden ilk inen yolcuya bir buket çiçek, diğerlerine kırmızı beyaz karanfiller verildi.

Engellilerin iskeleden iniş ve binişlerini kolaylaştırmak için hazırlanan rampa ve donanımı kullanım kolaylığı sağladı. ‘İzmirim’ kartla ücretsiz seyahat eden 65 yaş ve üstü kişilerin de bulunduğu yolcular, rahat ve zevkli bir yolculuk yaptıklarını, rüzgara rağmen denizden etkilenmeden körfezi boydan boya geçtiklerini söyledi. Karşılama töreni ve yolcularının boşalmasından sonra ‘Attila İlhan’ katamaran gemisi Foça’dan da 55 yolcuyla İzmir’e hareket etti.

Kısa, keyifli, ekonomik bir yolcuğun yanı sıra kent trafiğinin rahatlatılmasına da katkı vermesi hedefleniyor. Bu nedenle deniz yolunu kullanacak yolcular için kentteki belli noktalarına deniz otobüslerine yönlendirici levhalar konuldu. ‘İzmirim Kart’ın kullanıldığı seferlerde ücretler; tam 10, öğrenci 6, öğretmen 8 lira olarak belirlendi.

Editör: TE Bilişim