İzmir'den Doğu Akdeniz limanlarına sefer girişimi

Bakan Günay, İzmir'den Libya'nın Tripoli limanı ve diğer Doğu Akdeniz limanlarına gemi seferleri düzenlenmesi konusunda kentin bu bölgelerde tanıtımıyla ilgili Tanıtma Genel Müdürlüğü'nün bir çalışma yapabileceğini belirtti.

Emlak ve yaşam kültürü
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya ziyareti sırasında Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın Libya ile imzaladığı İzmir ile Tripoli limanları arasında gemi seferleri düzenlenmesine destek verilmesine yönelik protokolün ardından seferlerin hayata geçirilmesi için çalışma başlatıldı.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan ile oluşturdukları Deniz AŞ'nin bir süre önce Samsun ve Ankara gemilerini alarak İzmir-İstanbul seferine koyduğunu, ancak bu hatta zarar etmesi nedeniyle gemilerin kiralık olarak değerlendirildiğini belirterek, bu gemilerin İzmir'in Doğu limanlarıyla seferleri için kullanılmasının planlandığını dile getirdi.

Bu gemilerin İzmir, Libya, Suriye, Mısır, Lübnan ve İtalya limanları arasında charter seferler düzenleyebileceğini kaydeden Ulusoy, bu konuda İzmir'in ve hükümetin desteğinin beklendiğin ifade etti. Seferlerin, tutunana kadar bir süre desteklenmesi gerektiğini, bu konuda özellikle akaryakıt, liman ücretleri ve tanıtım konusunda desteklere ihtiyaç duyduğunu kaydeden Ulusoy, ''Bu gemi seferlerinin hayata geçmesi müthiş bir potansiyel doğurur. Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın bu niyetle imzaladığı bir protokol var. Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası ve TÜRSAB'ın bu konuda ortak çalışma yapması gerekiyor. Doğu Akdeniz'de charter seferlerin başlaması hem bavul ticaretini, hem turizmi müthiş canlandırır'' dedi.

Editör: TE Bilişim