İzmir’de grev zamanı: Vapurlar yarın çalışmayacak!

Türk-İş’e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası, İZDENİZ AŞ ile yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma çıkmaması nedeniyle yarın greve çıkıyor. Grev kararının ardından Büyükşehir Belediyesi'nden toplu ulaşım aksamayacak açıklaması geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden İZDENİZ A.Ş. ile Türk-İş’e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma çıkmaması nedeniyle çalışanlar tarafından grev kararı alındı.

250 ÇALIŞANI KAPSAYACAK
250 çalışan, yasal sürenin dolmasının ardından TDS öncülüğünde yarın greve çıkacak. Toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşı sağlanması için yoğun çaba sarf ettiklerini ancak gerekli adımların atılmadığını belirten Türkiye Denizcilik Sendikası Genel Mali Sekreteri Cevahittin Yeşiltaş, grev ile ilgili hazırlıkları tamamladıklarını söyledi.

SABAH 06.00’DAN İTİBAREN…
Yeşiltaş, “Bugün Büyükşehir nezdinde bir adım atılmaz ise saat gece 00.30’de grev pankartlarımızı çalışan arkadaşlarımız ile kapılara asacağız. Saat 06.00 itibariyle hiçbir vapur çalışmayacak. Tekliflerimizi yaptık ancak işveren yönünden şu an için herhangi bir adım atılmadı. Kara personeline yüzde 9,5, deniz personeline sıfır zam teklif edildi. Belediyenin diğer işyerlerinde ortalama yüzde 13 ile 17 arasında zam verdi. Biz de benzer bir sözleşme istiyoruz. Biz çözüm için hazırız. Adım bekliyoruz. Derdimiz bağcıyı dövmek değil üzüm demek” dedi.

TOPLU ULAŞIMDA MAĞDURİYET YAŞANMAYACAK!
İZDENİZ A.Ş. ile Türk-İş’e bağlı Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) arasında devam eden toplu sözleşme görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması ve sendikanın İZDENİZ’de görev yapan personel için 12 Temmuz’dan (yarından) itibaren grev kararı almasının ardından, İzmir Büyükşehir Belediyesi de bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Belediyemiz, ESHOT, İzmir Metro A.Ş., İZBAN ve İZULAŞ'ın koordineli çalışmasıyla, vatandaşlarımızın ulaşımda sıkıntı yaşamaması ve İZDENİZ grevinden minimum derecede etkilenmesi için gereken tedbirleri almıştır" ifadesine yer verildi.

Editör: TE Bilişim